Obavijesti

News

Komentari 2

Ništa od kave na terasama: Grmljavinski pljuskovi diljem Hrvatske, na snazi meteoalarm

Ništa od kave na terasama: Grmljavinski pljuskovi diljem Hrvatske, na snazi meteoalarm
10

Vjetar na kopnu većinom slab, na Jadranu i umjeren sjeverozapadni i jugozapadni, ujutro uz obalu bura. Najviša dnevna temperatura između 23 i 28 °C, ponegdje u gorju malo niža

Pretežno sunčano, u unutrašnjosti ponegdje uz umjerenu naoblaku, a ujutro i kratkotrajnu mjestimičnu maglu. Poslijepodne uz lokalno jači razvoj oblaka bit će pljuskova praćenih grmljavinom, ponajprije na istoku te u unutrašnjosti Dalmacije moguće i izraženijih, prognoziraju iz DHMZ-a.

Vjetar na kopnu većinom slab, na Jadranu i umjeren sjeverozapadni i jugozapadni, ujutro uz obalu bura. Najviša dnevna temperatura između 23 i 28 °C, ponegdje u gorju malo niža.

Evo prognoze za pet hrvatskih gradova prema AccuWeather prognostičkom modelu.

Zagreb

Stvari ne izgledaju dobro. Prema AccuWeather prognoza  za glavni grad Hrvatske je kiša.

- Nekoliko pljuskova i grmljavinskih nevremena -  kaže AccuWeather, stavlja visokih 88% šanse za oborine i 35% šanse za grmljavinsko nevrijeme.

Maksimalna temperatura ide do 26 stupnjeva!

Split

Nešto bolja situacija nije ni u Splitu te se i tu očekuju nekoliko pljuskova s grmljavinskim nevremenom. Maksimalna temperatura biti će 26 stupnjeva, dok će osjet ići čak do 30 stupnjeva. 

Rijeka

Za razliku od Zagreba i Splita u Rijeci se očekuje pretežno sunčano vrijeme. Temperatura se penje do maksimalnih 26 stupnjeva.

Osijek

U Osijeku je izdanu i žuto upozorenje za grmljavinsko nevrijeme u periodu od 12 sati pa sve do 20 sati.

Vjerojatnost za oborine je čak 88 posto, dok je vjerojatnost za grmljavinsko nevrijeme 35 posto.  Najviša dnevna temperatura biti će 25 stupnja, dok se osjećaj penje na visokih 28 stupnjeva.

Dubrovnik

Kiša i grmljavinsko nevrijeme i najjužnije u Hrvatskoj. Tako će grad koji trenutno bilježi najveći broj turista biti prekriven oblacima. Očekuje se nekoliko pljuskova i grmljavinskih nevremena.

Najviša dnevna temperatura biti će 25 stupnja, dok se osjećaj penje na visokih 29 stupnjeva.

Za dio Hrvatske izdan i žuti meteoalarm.