Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
320 komentara

'Niste još spremni za Europu, nećete sigurno ni biti do 2013.'

Europska komisija tvrdi da napori Hrvatske u borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala i procesuiranju ratnih zločina nisu dovoljni za članstvo u Europskoj uniji

AFP/PXL
Foto: AFP/PXL
320 komentara

Napori Hrvatske u reformi pravosuđa, borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala te u procesuiranju ratnih zločinaca i zaštiti manjina i izbjeglica još uvijek nisu dovoljni za članstvo u Europskoj uniju. Zaključak je to izvješća Europske komisije o napretku pregovora za poglavlje Pravosuđa i temeljnih prava, javlja DPA.  

Ova je vijest stigla kao pljuska nadama da će se pregovori zatvoriti do lipnja i time utrti put da ćemo 28. članica Unije postati do 2013. 

- Slika o Hrvatskoj je zamršena. S jedne strane hrvatska je Vlada učinila značajni napredak u području pravosuđa i temeljnih prava. Ipak još uvijek ostaje mnogo posla, izjavio je Stefan Füle, povjerenik za proširenje EU za DPA. 

Negativan zaključak znači da Komisija nije mogla preporučiti ni datum zatvaranja 23. a to je ključna stvar kako bi se učinio daljnji korak u pregovaranju. 

DPA prenosi da se posebna pažnja posvećuje upravo tom poglavlju zbog loših iskustava EU s Bugarskom i Rumunjskom koje su 2007. nepripremljene postale članice. 

Drobnjak: Moguće je da pregovore završimo u lipnju

Glavni hrvatski pregovarač s Europskom unijom Vladimir Drobnjak je izvješće Europske komisije o Poglavlju 23 ocijenio dobrim dokumentom. Drobnjak ističe kako u dokumentu stoji da smo postigli značajan napredak. Drobnjak je izjavio i da je u izvješću otvorena mogućnost da se pregovori zatvore u lipnju te da će Hrvatska uožiti dodatne napore da napravi sve što je potrebno za ostvarenje tog cilja, piše Dnevnik.hr.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message