Obavijesti

News

Komentari 320

'Niste još spremni za Europu, nećete sigurno ni biti do 2013.'

'Niste još spremni za Europu, nećete sigurno ni biti do 2013.'
1

Europska komisija tvrdi da napori Hrvatske u borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala i procesuiranju ratnih zločina nisu dovoljni za članstvo u Europskoj uniji

VIDEO

Napori Hrvatske u reformi pravosuđa, borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala te u procesuiranju ratnih zločinaca i zaštiti manjina i izbjeglica još uvijek nisu dovoljni za članstvo u Europskoj uniju. Zaključak je to izvješća Europske komisije o napretku pregovora za poglavlje Pravosuđa i temeljnih prava, javlja DPA.  

Ova je vijest stigla kao pljuska nadama da će se pregovori zatvoriti do lipnja i time utrti put da ćemo 28. članica Unije postati do 2013. 

- Slika o Hrvatskoj je zamršena. S jedne strane hrvatska je Vlada učinila značajni napredak u području pravosuđa i temeljnih prava. Ipak još uvijek ostaje mnogo posla, izjavio je Stefan Füle, povjerenik za proširenje EU za DPA. 

Negativan zaključak znači da Komisija nije mogla preporučiti ni datum zatvaranja 23. a to je ključna stvar kako bi se učinio daljnji korak u pregovaranju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

DPA prenosi da se posebna pažnja posvećuje upravo tom poglavlju zbog loših iskustava EU s Bugarskom i Rumunjskom koje su 2007. nepripremljene postale članice. 

Drobnjak: Moguće je da pregovore završimo u lipnju

Glavni hrvatski pregovarač s Europskom unijom Vladimir Drobnjak je izvješće Europske komisije o Poglavlju 23 ocijenio dobrim dokumentom. Drobnjak ističe kako u dokumentu stoji da smo postigli značajan napredak. Drobnjak je izjavio i da je u izvješću otvorena mogućnost da se pregovori zatvore u lipnju te da će Hrvatska uožiti dodatne napore da napravi sve što je potrebno za ostvarenje tog cilja, piše Dnevnik.hr.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 320
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a