Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
12 komentara

Nisu je pustili na WC u avionu pa krenula sama i to puzajući

Nikki kaže da puno putuje i da je navikla na to da brojna mjesta nisu prilagođena ljudima s invaliditetom pa joj nije nikakav problem puzati bez kolica jer je to najbolji način da bude samostalna

Foto: Instagram
12 komentara

Britanska paraolimpijka Nikki Emerson (29) doživjela je veliku neugodnost na Emiratesovom letu za Australiju. Kaže da su joj ugrozili osnovna ljudska prava. 

- Ne smatram da bih trebala ići na toalet kada to nekome drugome odgovara. To mi se čini kao osnovno pravo - kaže Emerson kojoj je osoblje reklo da će morati pričekati dok ne završe s posluživanjem jela i pića kako bi joj netko pomogao da ode na toalet.

Emerson je odlučila da joj ne treba ničija pomoć i da želi odmah na toalet pa se tamo uputila sama, bez kolica, pužući po podu. No, tek to se nije svidjelo stjuardesama. 

- Kad sam izašla dočekala me stjuardesa koja mi je rekla da ne mogu biti na podu jer ću uzrujati ljude. Rekla je: 'Dajte da vam pomognem hodati' na što sam odgovorila da ne mogu hodati i to je očito izazvalo problem. Mislim da je stjuardesa smatrala kako će ljudima biti neugodno što netko puže po podu - kazala je Emerson koja je putovala na natjecanje. Inače se utrkuje u kolicima te sudjeluje u maratonima. 

- Moje je mišljenje da bi drugim putnicima jedino moglo biti neugodno jer su vidjeli da kompanija kojom lete nema prihvatljive uvjete za ljude s invaliditetom, ali nisam sigurna da je stjuardesi zbog toga bilo neugodno - kazala je sportašica, prenosi BBC

Nikki kaže da puno putuje i da je navikla na to da brojna mjesta nisu prilagođena ljudima s invaliditetom pa joj nije nikakav problem puzati bez kolica jer je to najbolji način da bude samostalna. 

Kompanija Emirates joj se ispričala i obećala da će ispitati incident.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message