News

Komentari 12

Nisu je pustili na WC u avionu pa krenula sama i to puzajući

Nisu je pustili na WC u avionu pa krenula sama i to puzajući

Nikki kaže da puno putuje i da je navikla na to da brojna mjesta nisu prilagođena ljudima s invaliditetom pa joj nije nikakav problem puzati bez kolica jer je to najbolji način da bude samostalna

Britanska paraolimpijka Nikki Emerson (29) doživjela je veliku neugodnost na Emiratesovom letu za Australiju. Kaže da su joj ugrozili osnovna ljudska prava. 

- Ne smatram da bih trebala ići na toalet kada to nekome drugome odgovara. To mi se čini kao osnovno pravo - kaže Emerson kojoj je osoblje reklo da će morati pričekati dok ne završe s posluživanjem jela i pića kako bi joj netko pomogao da ode na toalet.

Emerson je odlučila da joj ne treba ničija pomoć i da želi odmah na toalet pa se tamo uputila sama, bez kolica, pužući po podu. No, tek to se nije svidjelo stjuardesama. 

- Kad sam izašla dočekala me stjuardesa koja mi je rekla da ne mogu biti na podu jer ću uzrujati ljude. Rekla je: 'Dajte da vam pomognem hodati' na što sam odgovorila da ne mogu hodati i to je očito izazvalo problem. Mislim da je stjuardesa smatrala kako će ljudima biti neugodno što netko puže po podu - kazala je Emerson koja je putovala na natjecanje. Inače se utrkuje u kolicima te sudjeluje u maratonima. 

- Moje je mišljenje da bi drugim putnicima jedino moglo biti neugodno jer su vidjeli da kompanija kojom lete nema prihvatljive uvjete za ljude s invaliditetom, ali nisam sigurna da je stjuardesi zbog toga bilo neugodno - kazala je sportašica, prenosi BBC

Nikki kaže da puno putuje i da je navikla na to da brojna mjesta nisu prilagođena ljudima s invaliditetom pa joj nije nikakav problem puzati bez kolica jer je to najbolji način da bude samostalna. 

Kompanija Emirates joj se ispričala i obećala da će ispitati incident.

Najčitaniji članci