Obavijesti

News

Komentari 124

Niti jedan posao nisu sklopili, a platili smo im put oko svijeta

Niti jedan posao nisu sklopili, a platili smo im put oko svijeta
4

Naši ministri i premijer putovali su u Koreju, Indoneziju, SAD, Australiju, čak i na skijanje u Italiju, i svaki put se vratili praznih ruku, ali bogatiji za nove suvenire

VIDEO

VLADINA DELEGACIJA U AUSTRALIJI, POVEZIVANJE S DIJASPOROM

Bilo je to najdojmljivije vladino putovanje, s ruba pameti na kraj svijeta. U Australiji i Zelandu se mogu vidjeti klokani, Maori, Maorski ples. Novi Zeland ima i skijališta. Na Markovu trgu se smatra da je mandat profućkan bez bar jednog putovanja u te daleke predjele.

S tim zemljama imamo malu robnu razmjenu od koje naš premijer može napraviti još manju.

Premijer je izveo čuda. Dogovorio je portret kod slikara Charlesa Bilicha. Ministar Kotromanović također nije propustio priliku da vidi te lijepe zemlje, a u putovanju je uživao i Tomislav Saucha kao i Zokijeva supruga kojoj se pružila lijepa prilika da obiđe rodbinu o trošku poreznih obveznika drage Republike Hrvatske. U tom je smislu ovaj posjet doprinio povezivanju domovinske i iseljene Hrvatske. Cijena, prava sitnica, samo 300.000 kuna, bez troškova osiguranja itd.

BRANKO GRČIĆ U WASHINGTONU

U Washingtonu se može vidjeti spomenik istoimenom liku, mnogo velikih i lijepih zgrada te niz širokih avenija sa semaforima. Neki vjeruju da vrijedi poslovica – "vidi Washington i umri", dok drugi vjeruju da u Vladi ta poslovica vrijedi polovično - "Vidi Washington". Grčić je iskoristio tu priliku i proveo lijep izlet u glavnom gradu SAD. Vratio se pun optimizma, kakav je i otišao.

VLADINA DELEGACIJA U AMERICI, SILIKONSKA DOLINA

Fantastično putovanje u srce američke tajne! Bila je to Silicijska dolina, koju je Gordan Maras preimenovao u Silikonsku dolinu što bi, nema nikakve sumnje, ministrima bilo uzbudljivije a imalo bi isti efekt. Premijer Zoran Milanović, predvodio je šesnaestočlanu delegaciju koja je u SAD-u otputovala u posjet Microsoftu, Oracleu, CISCO-u, IBM-u i Hewlett Packardu, a posjetili su i hrvatske iseljenike u Gig Harbouru. 

Jedini potpisani sporazum bio je memorandum o suradnji s IBM-om. Uz Milanovića su u SAD-u boravili i ministri zdravlja i znanosti, obrazovanja i sporta, Siniša Varga i Vedran Mornar, kao i zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović, pomoćnik ministra uprave Darko Parić te predstavnici HZZO-a, Agencije za investicije i konkurentnost, CARNet-a, SRCE-a i APIS-a. Premijer je u SAD vodio i sina čije je troškove puta platio iz vlastitih sredstava. Cijena – oko 300.000 kuna, isto kao i u Australiju, što zvuči pomalo sumnjivo.

VARGA U ITALIJI

Ministar zdravlja Siniša Varga otputovao je na sjever Italije, na skijanje, službenim automobilom Vlade. Kad je pukla bruka, Varga je vratio novac. Zoki Milanović svake godine ide na skijanje i zašto je sve puklo baš na Vargi, vrag će ga znati.

HAJDAŠ DONČIĆ U INDONEZIJI

Tijekom posjeta Indoneziji Siniša Hajdaš Dončić susreo se s kolegama ministrima, ali i s tamošnjom gospodarskom komorom, odnosno tvrtkama koje su zainteresirane za kupnju Croatia Airlinesa. Interes je bio neviđen, sudeći po tome da kupce još nitko nije vidio.

Hajdaš Dončić je posjetio i središte indonezijske željeznice, i razgovarao o suradnji dviju zemalja na području željezničke infrastrukture. I to je bilo, pogađate, neviđeno.

MINISTAR MORNAR U KOREJI

Ministar obrazovanja Mornar u Južnoj Koreji boravio je od 2. do 7. studenog. Ideja je bila proširiti informatičke uvide. Hrvatsko izaslanstvo posjetilo je Samsung gdje su razgovarali o konkretnoj suradnji na informatizaciji škola. Obzirom na naše prakse, čini se da bi bilo jednako beskorisno da je ministar posjetio i Sjevernu Koreju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 124
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk