Obavijesti

News

Komentari 154

Nitko još ne zna kad će se Nadanu Vidoševiću suditi...

Nitko još ne zna kad će se Nadanu Vidoševiću suditi...
1

Optužnicu u tzv. aferi Remorker je Uskok protiv Nadana Vidoševića, bivšeg šefa HGK i još osam osoba podigao u srpnju 2015. godine. Ona još nije potvrđena

VIDEO

Vrhovni sud odbacio je našu žalbu na odluku optužnog vijeća, koje je odbilo izdvojiti dokaze koji su po našemu mišljenju nezakoniti, kaže Dražen Delač, odvjetnik Nadana Vidoševića.

Stoga će se bivši predsjednik HGK Vidošević ovaj tjedan ponovno naći pred optužnim vijećem. Potvrdi li ono optužnicu, do kraja godine moglo bi početi i suđenje.

Optužnicom u tzv. aferi Remorker, koju je Uskok protiv Vidoševića i još osam osoba podigao u srpnju 2015., predloženo je da se Vidoševiću oduzme imovinska korist od čak 39 milijuna kuna, a među optuženima je i njegova dugogodišnja najbliža suradnica iz HGK Zdenka Peternel. Lani je četvero njegovih suoptuženika priznalo nedjela pa su nakon nagodbe s Uskokom osuđeni na rad za opće dobro ili uvjetne kazne.

Ključni akteri afere Remorker - vlasnik istoimene češke tvrtke Igor Premilovac, koji je prvi progovorio o cijelom slučaju, te marketinški stručnjak Davor Komerički, koji je Vidoševića povezao s lancem izvlačenja novca iz HGK, zatvorsku su kaznu od godinu dana pretvorili u rad za opće dobro. Nakon njihova priznanja Vidoševićeva obrana tražila je da se ti iskazi izdvoje iz spisa kao nezakoniti. Sud je odbio. Potom se Vidošević žalio Vrhovnom sudu, koji je također odbio žalbu. U travnju je tražio da se kao nezakoniti dokazi izdvoje dokumenti pribavljeni pretresom njegova doma i službenih prostorija u HGK.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Da se ne bi stekao dojam kako je ovo pokušaj izigravanja pravnim smicalicama, u samome meritumu predmeta su brutalne povrede građanskih prava, europskih konvencija, negiranje RH kao države vladavine prava. Nadam se da će se čast i ugled braniti jedino pred sudovima i uvjeren sam da ćemo uspjeti - kazao je tad Vidošević.

Uhitili su ga u studenom 2013. Nakon toga javnost je doznala da je u skrivenoj prostoriji svoje vile držao prepariranog polarnog medvjeda, a oko bazena amfore. Znalo se i prije da je pasionirani sakupljač umjetnina, no ne i da zbirka, prema procjeni stručnjaka, vrijedi čak oko pet milijuna eura. Bonvivan Vidošević je osim slika i skulptura sakupljao lovačke trofeje. Među ostalim odstrijelio je slona, nosoroga i medvjeda. U lovu se služio s 11 pušaka vrijednim 296.000 kuna.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 154
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)