Obavijesti

News

Komentari 227

'Nitko nije nasrnuo na Pernara, to što je on ispričao nije istina'

Ivan Pernar je na svom Facebook profilu u nedjelju objavio da ga je družeći se s učenicima ispred srednje škole u Maruševcu napao svećenik. Iz škole poručuje da ništa od toga nije istina

VIDEO

Saborski zastupnik Ivan Pernar u nedjelju je sudjelovao na tribini u Varaždinu, ali je odlučio ostati još malo u tom kraju, pa je nenajavljeno svratio i do Srednje škole u Maruševcu

Između ostalog je napisao: 

Rukovati se došla čak i ravnateljica koja je bila iznimno srdačna, a učenici su bili prva liga. Uistinu lijepo provedeno vrijeme i trenuci koje je na trenutak zasjenio zaposlenik škole Robert Rakamarić koji je za vrijeme slikanja s učenicima došao do nas i počeo mi se prijetiti, a učenike tjerati nazad u školu iako im je nastava već završila.

'Istrgnuo mi mobitel iz ruke'

Učenici su ga zgroženi njegovom sirovošću izignorirali i tada je učinio nečuveno, odnosno ono čemu nisam svjedočio još od izbacivanja iz Sabora.Pokušao mi je pred očima svih učenika istrgnuti mobitel iz ruke. Budući da smo se nalazili na livadi koja nije dio škole bio sam tim više šokiran njegov nekulturnim ponašanjem.

Ponašao se prema saborskom zastupniku kao prema svojem djetetu. Primitiva na najjače, da sam mu poslodavac dao bi mu otkaz, neka se kod svoje kuće tako ponaša", napisao je Pernar te poslije na Facebooku još objavio i fotografiju odgajatelja  za kojeg je rekao da je zreo za psihijatriju

Ravnateljica: Nije ga ni dodirnuo

Đurđica Garvanović - Porobija, ravnateljica srednje škole u Maruševcu s pravom javnosti nakon toga poslala je priopćenje u kojem je opisala što se tog dana tamo dogodilo: 

U ponedjeljak, l3. ožujka 2017. nakon nastave, oko 16.30 sati, ravnateljica je primila obavijest da je na školskom imanju viđen zastupnik g. Ivan Pernar. 

Kako se nije najavio njegov posjet, a ravnateljica je otišla upravo iz škole, upozorila je dežurne odgajatelje Maju Car i Roberta Rakamarića o dojavi te ih zamolila da obrate pažnju sigurnost učenika i na dežurstvo na ulaznim vratima.

Kako je bio kraj nastavnog dana, učenici su izlazili iz škole, a neki šetali ispred škole. G. Pernar je okupio skupinu učenika na travnjaku ispred škole koji je dio školskog imanja, razgovarao s njima i počeo se slikati svojim mobitelom zajedno s učenicima. Kako se radi o većini maloljetnih učenika, i usto bez odobrenja škole i roditelja, naš je odgajatelj upozorio g. Pernara da to ne čini. 

Kad je gospodin Pernar - oglušujući se na zahtjev odgajatelja - uključio izravni fb-prijenos, odgajatelj je ispružio ruku prema mobitelu što se moglo protumačiti kao da će ga uzeti ili kao da želi zaštititi učenike, ali ga nije ni dodirnuo. 

Odgajatelj je nakon toga pozvao učenike da uđu u prostorije škole i učeničkog doma, što su neki učinili, a neki ne. Nakon toga, ne znajući što se dogodilo, stigla je i ravnateljica koja je prišla gospodinu Pernaru, pozdravila ga i rekla da je kao osoba dobro došao, ali kao saborski zastupnik i političar trebao se najaviti. 

'Nanesena je šteta i odgajatelju i školi'

Gospodin Pernar je rekao da ju je pokušao naći, ali nije u tome uspio. Rekao je da žuri i da će uskoro otići. Sve je završilo mirno. 

Nakon tog događaja na facebook statusu gospodina Pernara pojavile su se netočne tvrdnje o odgajatelju Robertu Rakamariću, da je svećenik, da je nasrnuo fizički na saborskog zastupnika, da je 'psihijatrijski slučaj' što su mediji prenijeli te je tako nanesena šteta kako našem odgajatelju tako i cijeloj školi. 

Nasa škola nije nasilna niti nasi zaposlenici. Ipak, imamo pravo držati učenike podalje od politike i političkih utjecaja. Naša je škola provela potrebne mjere sigurnosti te je glavni ulaz bio zaključan sve vrijeme otkad je naputak o neovlaštenom ulasku u prostore škole došao od strane Ministarstva odgoja i obrazovanja. O događaju upravo izvještavamo pravobraniteljicu za djecu i MUP. Nadamo se da će i nas slučaj upozoriti nadležne službe o pokušaju iskorištavanja djece i mladih u političke svrhe te da će i gospodin Pernar shvatiti da postoje legitimni i pozitivniji pristupi u odnosima s ustanovama i drugim osobama.


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 227
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa