Obavijesti

Promo sadržaj

NIVEA donirala organizacijama u Hrvatskoj i BiH

NIVEA donirala organizacijama u Hrvatskoj i BiH
1

NIVEA donirala je 340.000,00 kuna kao podršku trima organizacijama u Hrvatskoj i BiH: Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, Hrvatskom Crvenom križu i Unicefu BiH

Beiersdorf, kompanija koja stoji iza branda NIVEA, u sklopu svog programa pomoći u hitnim situacijama u razdoblju krize zbog COVIDA 19, donirala je 340.000,00 kuna kao podršku trima organizacijama u Hrvatskoj i BiH: Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, Hrvatskom Crvenom križu i Unicefu BiH. Ova podrška humanitarnim organizacijama dio je međunarodnog programa pomoći „Care Beyond Skin“ kojim Beiersdorf grupacija želi napraviti iskorak izvan svoje osnovne djelatnosti - jedinstvene njege za kožu te ostvariti maksimalni doprinos za dobrobit ljudi, društva i okoliša.

Branko Kotarac, generalni direktor Beiersdorf Hrvatska: "Kriza izazvana bolešću COVID-19 ugrozila je u vrlo kratkom vremenu naše zdravlje i dovela naš društveni život u stanje mirovanja što si gotovo nitko od nas nije mogao zamisliti. Beiersdorf Hrvatska želi osigurati potporu putem donacija organizacijama u Hrvatskoj i BiH koje pružaju pomoć ljudima u ovim teškim vremenima kao što su Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Hrvatski Crveni križ te Unicef BiH".

Hrvatski zavod za javno zdravstvo – Epidemiolozi vodeće javnozdravstvene ustanove svojim djelovanjem u zemlji i regiji obilaze ljude pogođene bolešću COVID 19, provode testove te dijele aktualne podatke i savjete vezane uz sigurnost i zaštitu stanovništva. Beiersdorf Hrvatska će novčanom donacijom u iznosu od 111.300,00 kuna pružiti potporu za osiguravanje svih vrsta medicinske opreme - zaštitnih odijela, naočala, maski, antiseptika te za pomoć pri opskrbi hrane za ljude koji rade na terenu.

Crveni križ - Crveni križ je u vrijeme krize zadužen za organizaciju pomoći starijim i nemoćnim osobama, oboljelima od COVID 19 koji se nalaze na liječenju kod kuće, osobama u samoizolaciji kojima nema tko drugi pomoći te socijalno ugroženim građanima. Beiersdorf Hrvatska će novčanom donacijom u iznosu od 111.300,00 kuna pružiti potporu Hrvatskom Crvenom križu gdje god je njegova pomoć potrebna.

Unicef BiH - Budući da bolest zahtijeva pravovremenu i intenzivnu njegu, Beiersdorf Hrvatska će novčanom donacijom u iznosu od 29.400 BAM pomoći Unicefu BiH u nabavi medicinske i zaštitne opreme za pomoć oboljelima.

Međunarodni program pomoći tvrtke Beiersdorf

Krajem ožujka, Beiersdorf AG objavio je svoj međunarodni program pomoći: koncern namjerava osigurati donaciju u iznosu od 50 milijuna eura kako bi podržao krizno upravljanje, posebice u epicentrima i regijama sa slabije razvijenim javnim zdravstvenim sustavima i infrastrukturom. Beiersdorf će tako surađivati s međunarodnim organizacijama i lokalnim upravnim tijelima kako bi osigurao maksimalnu potporu ljudima u nevolji.

Hitne mjere uključuju niz akcija koju su poduzete; međunarodnu donaciju 1.000.000 litara dezinficijensa. Beiersdorf je u međuvremenu aktivirao svoje proizvodne pogone na pet kontinenata za proizvodnju dezinficijensa i na taj način omogućio da se donacija koja je najavljena sredinom ožujka udvostruči. Donacijom koja obuhvaća najmanje 5.000.000 NIVEA proizvoda za njegu kože i ruku pomoći će medicinskom osoblju diljem svijeta čija je koža trenutačno izložena štetnim utjecajima. Hitne mjere uključuju i izravnu novčanu potporu globalnim i lokalnim nevladinim udrugama koje su partneri koncerna Beiersdorf te su trenutno i same suočene s velikim izazovima. Također, Beiersdorf podržava i individualne donacije svojih zaposlenika međunarodnim humanitarnim organizacijama diljem svijeta te ih udvostručuje.

Ako ti nije problemčić, molim te ubaci ovu rečenicu: Ovdje saznajte više: https://www.nivea.hr/nivea-noviteti/nivea-share-the-care

#sharethecare

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.