Obavijesti

News

Komentari 2

Niz sudara u Dalmaciji: Troje ozlijeđenih, auto sletio na krov

Niz sudara u Dalmaciji: Troje ozlijeđenih, auto sletio na krov

Dva putnika iz sudara u Bušićevoj ulici u Splitu zatražila su hitnu pomoć. Jedan od njih je teže ozlijeđen. Na ulazu u Makarsku jedan autombil sletio je s ceste na krov...

VIDEO

Serija prometnih nesreća u popodnevnim satima 'pogodila' je Split, srećom uglavnom bez teških i po život opasnih posljedica.

Oko 16,30 sati sudarila su se dva automobila na križanju Bušićeve i Šižgorićeve ulice: vozačica Audija (30) vozila je iz smjera bolnice prema sjeveru Bušićevom te je skretala ulijevo u Šižgorićevu. Kako su u oba smjera po dvije prometne trake, vozač drugog Audija iz suprotnog pravca je uspio izbjeći, no ne i vozač mazde koja je bila 'skrivena' iza njega. Vozačica ja tako udarila u lijevu bočnu stranu Mazde, koja se zarotirala na cesti te udarila u rubnik i nisku ogradu, doznajemo iz splitske policije. Vozač Mazde (50) prebačen je u splitsku bolnicu te je zadržan na liječenju. Prema prvim informacijama, zadobio je težu ozljedu – rupturu slezene.

To je ujedno bila i najteža nesreća, iako je sudar mopeda i automobila na Vukovarskoj ulici (na semaforu iznad Higijenskog) koji se dogodio oko 17,10 sati mogao završiti tragedijom. Automobil je udario u moped, na kojem je putnik zadobio lakše ozljede. Prema prvim informacijama osobno vozilo je oduzelo prednost prolaza mopedu, a u bolnicu je na pregled odvedeno dijete, suvozač na mopedu. Srećom, utvrđene su mu lakše ozljede te je pušten kući.

Na križanju Velebitske i Matice Hrvatske u 17 sati sudarila su se dva automobila, a za sada nitko od uključenih nije zatražio medicinsku pomoć. No, tu nije kraj kršu i lomu na splitskim cestama: oko 17,30 sati su se na zaobilaznici, službeno Jadranskoj magistrali, sudarila tri automobila no vozači su u tom slučaju popunjavali europsko izvješće. Prema informacijama iz PU splitsko-dalmatinske, zabilježeni su sudari s materijalnom štetom i u 17,52 sata te u 19,27 sati...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nevjerojatnu sreću je pak koji sat ranije imao 82-godišnjak za upravljačem Škode Roomster. Vozio je Jadranskom magistralom te je na području svetišta Vepric kod Makarske, naizgled ničim izazvan, zahvatio makadam uz prometnicu te potom udario u prometni znak. Odbio se i okrenuo na krov, 'parkiravši' Škodu uz stablo. Onaj sretni dio je utvrđen u splitskom KBC-u: konstatirana mu je porezotina na glavi. Tako je i vitalni starčić otpušten kući.

Osim toga, na ulazu u Makarsku oko 16.15 sati automobil je sletio s ceste. Vozača su odvela kola Hitne pomoći, a neslužbeno se doznaje da je prošao s lakšim ozljedama, piše Dalmatinski portal.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Obrađeno više od 99,5 posto biračkih mjesta: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno više od 99,5 posto biračkih mjesta: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!