Obavijesti

News

Komentari 0

Nizozemski KLM je najsigurniji zrakoplovni prijevoznik u Europi

Nizozemski KLM je najsigurniji zrakoplovni prijevoznik u Europi

Emirates je ponovo zauzeo prvo mjesto na ljestvici najsigurnijih velikih avioprijevoznika u svijetu, a u Europi titula je pripala nizozemskom KLM-u, izvijestio je Jet Airliner Crash Data Evaluation Centre (JACDEC)

VIDEO

Vodeći prijevoznik Ujedinjenih Arapskih Emirata nadmašio je s indeksom rizika 95,05 posto KLM, JetBlue i easyJet i ponovo osvojio prvo mjesto na ljestvici 25 kompanija u istraživanju koje je JACDEC proveo za zrakoplovni časopis Aero International.

JACDEC je prvi puta objavio i regionalne ljestvice, usporedivši vodeće prijevoznike unutar četiri regije.

Emirates je na regionalnoj razini kliznuo iza Etihad Airwaysa, koji također ima sjedište u Ujedinjenim Arapskim Emiratima ali nije dovoljno velik da se plasira na globalnu listu.

U Europi prvo je mjesto zauzeo KLM, a slijede Finnair, Air Europa, Transavia, easyJet i Norwegian.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Neki poznati prijevoznici, poput Austriana, Eurowingsa i Condora, nisu ni ušli u europski Top 25 budući da nisu prevezli dovoljno putnika ni "nakupili" dovoljno kilometraže u 2021. godini.

Regionalne ljestvice kreirane su u prvom redu zbog promijenjenog reda veličine koji se pomaknuo u korist brojnih zračnih prijevoznika s jakim domaćim tržištima, poput Kine i SAD-a, objasnio je osnivač JACDEC-a Jan-Arwed Richter.

Na rezultate ovogodišnjeg istraživanja u većoj su mjeri utjecale zrakoplovne nesreće iz ranijeg razdoblja, s obzirom na pad prometa u pandemiji i tek skromno povećanje broja putnika u 2021.

Prije pojave nove varijante koronavirusa i opetovanog uvođenja ograničenja sektor zračnog prijevoza nagomilao je u pandemiji gubitke od ukupno 200 milijardi dolara, rekao je glavni direktor udruge zrakoplovnih prijevoznika IATA Willie Walsh.

Prijevoznici su u prošloj godini nagomilali 52 milijarde dolara gubitaka, naveo je Walsh. U ovoj godini gubici bi se trebali osjetno smanjiti, na 12 milijardi dolara, a u 2023. kompanije bi ponovo trebale poslovati u plusu, dodao je čelnik IATA-e.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1