News

Komentari 78

Njemačka novinarka uvaljala se u blato pa lagala da je pomogla u čišćenju ulica nakon poplave

Njemačka novinarka uvaljala se u blato pa lagala da je pomogla u čišćenju ulica nakon poplave

Na snimci se vidi Ohlen kako se saginje, uzima malo blata i maže po odjeći dok je okružena oštećenim ulicama i kućama uništenima u poplavi. Zatim se sagne drugi put, ovaj put uprljavajući i lice blatom

Njemačka TV reporterka Susanna Ohlen (39) uprljala se blatom prije snimanja reportaže pretvarajući se da je pomogla u čišćenju ulica u Bad Munstereifelu nakon jakih poplava koje su u Njemačkoj odnijele najmanje 170 života, piše Dailymail.

RTL je objavio reportažu 'Čišćenje nakon poplava: RTL-ova reporterka pomaže u Bad Munstereifelu', a promatrač je snimio reporterku da se neposredno prije snimanja uprljava blatom i to objavio na društvene mreže.

Na snimci se vidi Ohlen u plavoj košulji, šeširu i čizmama, kako se saginje, uzima malo blata i maže po odjeći dok je okružena oštećenim ulicama i kućama uništenima u poplavi. Zatim se sagne drugi put, ovaj put uprljavajući i lice blatom. Čuje se kako se promatrač smije u pozadini dok se reporterka okreće prema svojoj snimateljskoj ekipi.

Iz njemačkog RTL-a su izjavili da je 'pristup reporterke očito je u suprotnosti s novinarskim načelima i njihovim vlastitim standardima. Nakon što su vidjeli što je napravila, otpustili su je. 

Ohlen je za RTL radila od 2008. godine u 'Dobro jutro, RTL', 'Dobro jutro, Njemačka', 'Point 12' i brojnim drugim emisijama.

Podsjetimo, zapad Njemačke pogodile su obilne kiše koje su poplavile područje i ostavile preko 170 ljudskih žrtava te mnoge uništene kuće i ulice.