Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
14 komentara

Njemačka uvodi novi odjel - 'ministarstvo za usamljene'

Njemačka razmišlja o uvođenju posebnog odjela unutar ministarstva zdravstva koji bi se brinuo o problemima usamljenih građana jer je ono česti uzrok psihičkih bolesti - javljaju njemački mediji u nedjelju

Foto: Dreamstime
14 komentara

- Dosad se premalo pozornosti posvećivalo bolestima koje uzrokuje usamljenost: Jedna nedavna studija pokazuje da usamljenost često uzrokuje psihičke bolesti poput depresija, anksioznosti ali i bolesti krvožilnog sustava - rekao je dužnosnik socijalista Karl Lauterbach za dnevnik Welt am Sonntag. 

Bundestag | Autor: Ralf Hirschberger/DPA/PIXSELL Foto: Ralf Hirschberger/DPA/PIXSELL

On stoga traži da se, po uzoru na Veliku Britaniju, uvede posebno povjerenstvo pri ministarstvu zdravstva koje bi se bavilo usamljenošću i štetama koje ta pojava nanosi društvu. 

Ideju o posebnom povjerenstvu za usamljene podržao je i dužnosnik demokršćanske Unije CDU/CSU Marcus Weinberg. 

- Mora biti više mjesta i programa koji bi usamljenim ljudima omogućili ponovno uključivanje u društveni život - rekao je Weinberg

Dreamstime NJEMAČKA UVODI KAZNE Roditelji koji ne cijepe djecu plaćat će kazne od 2.500 eura

Političarka Zelenih Maria Klein-Schmeink traži da se izradi studija troškova uvođenja dodatnih mjera za borbu protiv šteta koje uzrokuje usamljenost. 

- Polazim od toga da se svaka investicija u borbi protiv usamljenosti isplati - rekla je Klein-Schmeink. 

Welt am Sonntag piše da se broj stanovnika industrijski razvijenih zemalja povećava u toj mjeri da stručnjaci govore o 'epidemiji usamljenosti'.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message