Obavijesti

News

Komentari 1

'Njemački lockdown vjerojatno neće završiti već 10. siječnja...'

'Njemački lockdown vjerojatno neće završiti već 10. siječnja...'

Helge Braun, šef kabineta njemačke kancelarke Angele Merkel, kazao je da potpuno zatvaranje u koje zemlja ulazi vjerojatno neće završiti 10. siječnja, na datum koji je ranije navođen kao kraj trajanja mjera

"Smatram da će opsežna relaksacija mjera biti vrlo, vrlo malo vjerojatna", kazao je Helge Braun  za RTL televiziju.

Braun je ponovio da će škole i vrtići biti prvi koji će biti otvoreni nakon zatvaranja, koje će stupiti na snagu u srijedu i trajati najmanje do 10. siječnja, prema dogovoru koji je u nedjelju kancelarka Merkel postigla s pokrajinskim premijerima.

POGLEDAJTE VIDEO: Prvi Hrvat se cijepio

Pokretanje videa ...

Njemačka će zatvoriti sve osim osnovnih trgovina s prehrambenim namirnicama i zatvoriti će većinu škola i vrtića, dok će mali dio ostati otvoren.

'Njemačka u zatvaranju tjedno gubi 3,5 milijarde eura BDP-a'
'Njemačka u zatvaranju tjedno  gubi 3,5 milijarde eura BDP-a'

Djelomično zatvaranje koje je trenutno na snazi u Njemačkoj  obuhvatilo je zatvaranje restorana, kafića i sadržaja za razonodu od početka studenoga, dok su trgovine i škole ostale otvorene, što se smatra nedovoljnim za obuzdavanje pandemije.

"Obrazovanje je prioritet, i ostat će tako", kazao je Braun navodeći da će za djecu djelatnika koji rade u hitnim i potrebnim službama biti ponuđena dnevna skrb tijekom razdoblja zatvaranja.

Njemačka ide u lockdown od 16.12., pa sve do 10. siječnja
Njemačka ide u lockdown od 16.12., pa sve do 10. siječnja

Broj novih infekcija u Njemačkoj ostao je i dalje vrlo visok, a Institut Robert Koch u ponedjeljak je objavio da zemlja ima 16.362 nova slučaja zaraze koronavirusom, oko 4.000 više nego prije tjedan dana.