News

Komentari 25

Njemački odvjetnik otkrio je kakva kazna čeka bujnu Miki: Važno je kako je došla do novca

Njemački odvjetnik otkrio je kakva kazna čeka bujnu Miki: Važno je kako je došla do novca

I dalje se nagađa o visini kazne koju bi Mirnesa mogla dobiti. Odvjetnik Edin Koca koji radi u Njemačkoj istaknuo da je ovo što je napravila, Mirnesa smatra 'običnom krađom'

Fatalna Mirnesa B. (42) koja je iz tvrtke za koju je radila ukrala više od milijun eura, uhićena je u zračnoj luci u Stuttgartu. Za njom su raspisali i tjeralicu, a za nagradu su nudili čak 37.500 eura.

Preko svog odvjetnika, obavijestila je njemačke vlasti da se želi predati, nakon čega su je uhitili istražitelji sa saveznom policijom.

I dalje se nagađa o visini kazne koju bi Mirnesa mogla dobiti. Odvjetnik Edin Koca koji radi u Njemačkoj istaknuo da je ovo što je napravila, Mirnesa smatra 'običnom krađom'.

- Vrsta kazne ne ovisi o tome koliko je ukrala, već koji tip krađe je u pitanju - postoji obična i teška krađa - rekao je i istaknuo kako za samu kvalifikaciju kazne nije važna cifra.

- Na to se gleda je li napravila to da bi sebe uzdržavala, ali to se nikada neće moći dokazati - rekao je Koca za Avaz.

Koca je istaknuo da, ako je Mirnesa imala pristup tom novcu, bez obzira o kojoj je cifri riječ, na situaciju će se gledati drugačije. 

- Ako novac nije bio zaključan, odnosno ako je ona imala pristup i uzela ga, za to će dobiti maksimalnu kaznu od pet godina zatvora. Teška krađa je deset godina, dok ako je organizirana krađa onda slijedi kazna od 15 godina zatvora. Ali koliko sam ja čuo, takvo nešto se još nikada nije dokazalo u Nemačkoj - objasnio je.

Ukoliko ne vrati novac, smatra odvjetnik, neće ležati u zatvoru ni pet godina koliko je kazna, već do tri godine.

Pravosuđe u Njemačkoj će, prema mišljenju odvjetnika dosta stvari prebaciti i samoj tvrtki.

- Ako je tvrtka dozvolila da ona sama bude s tolikim novcem, onda će se i to gledati, jer u takvim slučajevima uvijek mora dvoje biti prisutno - navodi Koca.

Istakno je i to da još nije čuo da je ukradena tolika suma, bez upotrebe sile, jer je i u svojoj karijeri imao klijente koji su ukrali do 50.000 eura, ali su prošli samo s uvjetnom kaznom.

Najčitaniji članci