Obavijesti

News

Komentari 18

Njihov godišnji odmor ćemo platiti čak 4,4 milijuna kuna

Njihov godišnji odmor ćemo platiti čak 4,4 milijuna kuna
1

A sada dugo toplo ljeto: Dok većina Hrvata sanja da se malo odmori, a more mogu gledati samo na fotografijama, naši zastupnici u petak idu na godišnji odmor koji će trajati dva mjeseca

VIDEO

Saborski zastupnici u petak još odrade glasovanje pa idu na dvomjesečni odmor. Iako za neopravdane izostanke sa sjednica plaćaju novčane kazne, ta mjera očito nije imala učinka, barem kad je u pitanju popunjenost saborskih klupa koje su većinu vremena bile poluprazne.

Sabornica je bila puna tek na dane glasovanja, kad je vladajuća većina trebala osigurati dovoljno ruku da sve što je Vlada naumila provesti i prođe. Iako na svojim radnim mjestima neće biti iduća dva mjeseca, plaća koja prosječno iznosi 15.000 kuna svejedno će im sjedati na tekući račun. Na saborskom trošku, barem kad je plaća u pitanju, nisu tek rijetki zastupnici, odnosno njih šestero. Ljetna stanka propisana im je Ustavom u trajanju od 15. srpnja do 15. rujna. Tijekom godišnjeg odmora ostat će uskraćeni za 1500 kuna, koliko dobivaju mjesečni paušal, a na koji imaju pravo svi. Oni koji dobivaju naknadu za odvojeni život, neće u ovom periodu dobivati tih 1000 kuna, kao ni 3000 kuna za trošak smještaja i režija. Tu je još i naknada troškova prijevoza, dnevnica i hotelskog smještaja tijekom službenih putovanja, a koliko iznose ti troškovi u prvoj polovici godine, Sabor još nije objavio. Za Mostovce će, kaže Nikola Grmoja, ljeto bez obzira na stanku zasjedanja biti radno.

- Nama kao oporbenim zastupnicima više odgovara da Sabor zasjeda jer nam je to svojevrsni prostor za iznošenje ideja i stavova. Vladajući će u vremenu ljetne stanke imati tu priliku jer Vlada zasjeda. Mi ćemo biti aktivni na terenu, obilaziti zemlju, predstavljati ‘Pokret ostanka’ - istaknuo je dodavši kako je obećao supruzi da će barem pet dana u kolovozu provesti s obitelji.

I HDZ-ovac Anton Kliman ističe kako će ljeto provesti radno, a posvetit će se obiteljskim poslovima.

- Odmorit ćemo se malo od politike, skupiti snagu za jesen, kad očekujemo dobra Vladina zakonska rješenja. Nadam se da ćemo napraviti dobar posao za boljitak hrvatskog društva u budućnosti - kaže Kliman.

SDP-ovac Branko Grčić, kao i Kliman, ide doma na more.

- Uvijek se nešto radi. Imamo i druge obveze - rekao je istaknuvši kako se u dosadašnjem radu Sabora nisu donosili ozbiljni zakoni i prijedlozi, nego da se sve svodilo na jeftini populizam.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava