Obavijesti

News

Komentari 58

Njima su ovi konji dobro?! 'U Oroslavju nema zlostavljanja'

Njima su ovi konji dobro?! 'U Oroslavju nema zlostavljanja'
1

SRAMOTA: Veterinarska inspekcija pregledala je samo tri konja i nema im namjere pomoći. Poručuju kako nema elemenata za privremeno oduzimanje konja, te da nema zlostavljanja

VIDEO

Od 30-ak, Veterinarska inspekcija je zasad pregledala samo tri konja koje ima Josip Tuđa, vlasnik farme iz Oroslavja. Utvrdili su da tri kobile nisu timarene i osrednjega gojnog stanja, ali bez znakova zlostavljanja. Ipak, prijavit će ga, kako kažu, jer su utvrdili da su mu tri konja uginula zbog nepružanja pomoći. Naredili su dodatna ispitivanja i provođenje mjera zaštite zdravlja i dobrobiti životinja. 

- U ovom trenutku nema elemenata za privremeno oduzimanje životinja - priopćila je inspekcija. 

U međuvremenu, zagrebačkoj udruzi Prijatelji životinja javili su se mnogi građani i udruge koji bi htjeli udomiti konje, o kojima se vlasnik, kako je sam prije izjavio, ne može brinuti. Na njegovoj je farmi nedavno u mukama uginulo nekoliko konja, a tridesetak preostalih izgladnjelo je i žedno, bez veterinarske zaštite, zbog čega je javnost ostala zgrožena. 

- Ja vam samo mogu reći da sigurno možemo naći udomitelje za te nesretne životinje. Međutim, vlasnik se predomislio i više ih ne želi dati udomiti. Zvali smo ga i rekli mu da je za udomljavanje konja zainteresirana udruga iz Slovenije, ali on nije htio ni čuti. Sad se još više udruga javilo, ali nitko ga ne može nagovoriti - rekao je Luka Oman, predsjednik Prijatelja životinja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tuđa nam je u subotu, kad smo ga zvali za izjavu o konjima, rekao da će nam pljunuti u lice i gađati nas kamenjem ako dođemo u Oroslavje.

Rekao je i da su mu konji otrovani kako bi njega optužili za nebrigu te da je fotografije njegovih izgladnjelih konja koji nemoćno leže u štali u javnost dao radnik.

Građani su bijesni na Tuđu

Udrugu Prijatelji životinja građani su zatrpali e-mailovima i neprestano ih nazivaju, kaže predsjednik udruge, jer žele da se situacija s konjima što prije riješi. Mnogi od njih ponudili su se da udome nesretne životinje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.