Obavijesti

News

Komentari 26

Nobilo: Polančec je rekao istinu i zato su ga izbacili

Nobilo: Polančec je rekao istinu i zato su ga izbacili
3

Anto Nobilo, koji brani Damira Polančeca, kaže da je zadovoljan razvojem situacije. Nobilo se jedino boji politike i njenog pritiska na sud i institucije

VIDEO

Laže li premijerka Jadranka Kosor o “iskrenom” sastanku s Damirom Polančecom, “najveći kriminalac u zemlji”, kako je za sebe rekao, još ne želi otkriti. No ne skriva tugu zbog brisanja iz HDZ-a, stranke u koju je ušao 2003. godine.
- Nije to očekivao, zaista ga je iznenadilo i šokiralo. On je iskreni HDZ-ovac i izbacivanje iz stranke pogodilo ga je emotivno - rekao nam je odvjetnik Anto Nobilo. Kaže da njegov klijent nije komentirao taj neočekivani potez, ali je bilo očigledno koliko ga je to uzdrmalo. U HDZ-u, čini se, više nema prijatelja. I oni koji bi to htjeli, boje se javiti mu se.
- Zovu ga tek nižerangirani članovi, oni visokopozicionirani ne - kaže Nobilo.
Odvjetnik je zadovoljan razvojem situacije. Kaže da je za Polančecovu poziciju dobro sve što je bilo proteklih dana.
- Nakon što je saborskom povjerenstvu dao iskaz o Ini, u javnosti je dobio na kredibilitetu. Vidi se da nije lagao, da je njegov iskaz vjerodostojan i istinit - ocijenio je Nobilo. Na pitanje je li onda ministar financija Ivan Šuker lagao, odgovorio je:
- On apsolutno laže! Da je lagao Polančec, ne bi ga izbacili iz stranke, a izbacili su ga samo zato što je govorio istinu. Nema ni jedne ozbiljne organizacije koja bi izbacila onoga koji ne laže, a HDZ je upravo to učinio - dodao je Nobilo.
Misli kako mu je brisanje iz HDZ-a samo učvrstilo poziciju u javnosti te da mu narod sad još više vjeruje. No pred njima su još dug put i teška borba. Polančec se ne boji pravne bitke, ali boji se politike i njenog pritiska na sud.
- Politika se jako miješa i pritišće pravosuđe - tvrdi Nobilo.
Kao dokaz tome navodi to što su optužnicu protiv Polančeca objavili baš dan prije dolaska povjerenice EU za pravosuđe. Tako je, tvrdi, Viviane Reding na dan dolaska u Hrvatsku iz svih medija bila zasuta informacijom o tzv. velikoj borbi protiv korupcije.
- Polančeca koriste kao ‘dokaz’ da se bore protiv korupcije. A to je pritisak. Dali smo jasnu poruku da će progovoriti ako se politika i dalje bude miješala - kaže Nobilo.
Znači li to da će šutjeti u zamjenu za smanjivanje pritiska, nije poznato.
- Moramo dozirati informacije za javnost. Bude li se HDZ i dalje miješao, imamo se čime suprotstaviti. No moramo čuvati ‘municiju’, trebat će nam - uvjeren je Nobilo.
Je li “municija” već u “cijevi oružja” koje su dostavili Uskoku, Anto Nobilo nam nije otkrio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag