News

Komentari 7

Nogalo: Dobili smo nalog za očitovanje zbog prekovremenih sati, to je 99 posto za otkaz!

Nogalo: Dobili smo nalog za očitovanje zbog prekovremenih sati, to je 99 posto  za otkaz!

Nogalo tvrdo da isti nalog treba biti uručen i njemu, ali ga on još nije primio. Kao razlog spominje za očitovanje spominje sate iz pripravnosti i prekovremene sate

Bivši ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak u Zagrebu Boro Nogalo potvrdio je da su profesorica Marijana Turkalj i zamjenik pomoćnika ravnatelja bolnice za kontrolu kvalitete zdravstvene zaštite i nadzora Davor Plavec u petak dobili nalog prema kojem se moraju očitovati o optužbama koje im se stavljaju na teret ili im prijeti otkaz, javlja Dnevnik.hr.

Nogalo tvrdo da isti nalog treba biti uručen i njemu, ali ga on još nije primio. Kao razlog spominje za očitovanje spominje sate iz pripravnosti i prekovremene sate, odnosno objašnjavanje situacije jer su kao članovi Uprave radili i u klinici s pacijentima.

- Dobili smo nalog za očitovanje, ali očitovao se ili ne – to je 99 posto otkaz. Cijeli zdravstveni sustav počiva na više prekovremenih sati nego što je to dozvoljeno - kazao je Nogalo.

Napominje da oni kao Uprava nisu prestali biti doktori i prestali brinuti za pacijente.

- Naši su pacijenti djeca. Prof. Turkalj je vodila struku, imala je najveći odjel. Onda možete misliti koliko smo pogriješili što je ona imala neki prekovremeni sat. U ingerenciji Davora Plavca je bila akreditacija bolnice. Dječja bolnica Srebrnjak jedina je međunarodno akreditirana državna javna bolnica u Hrvatskoj - podsjetio je Boro Nogalo.

Kaže da otkaze zbog prekovremenih sati može dijeliti 'samo onaj tko ne zna sustav, tko je zločest i tko radi protuzakonito i zna da ćemo mi dobiti na sudu, ali njega to nije briga'. 

- Mi smo tvorci Srebrnjaka na ovom nivou. Mičući nas, miču ključne ljude koji mogu dovršiti projekt. U 23 godine, koliko sam dugo bio ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak, posjetile su stotine inspektora te da nikada nije pronađena nepravilnost na plaćama - poručuje.

Naglašava kako u samo zadnjih pola godine imao sedam inspekcija i da nikada nisu našli nikakav problem na plaći, ali, kako kaže, 'evo sad su oni našli da tu nešto nije u redu'.

Nogalo smatra da 'privatni lobi želi Srebrnjak i Brestovac. 

- Sve je to ekipa koja radi to što radi. A nažalost, stranke i svi koji bi nas trebali štititi ne rade to. Jedino što mi je preostalo jest da pričam i dalje, i vjerojatno je to donkihotovska borba, ali ja ću se i dalje boriti za Srebrnjak i za djecu, a ne za privatne lobije - poručio je Boro Nogalo.

Najčitaniji članci