Obavijesti

News

Komentari 0

Nogomet, koncerti...Posjetite manifestaciju 'Branje grojzdja'

Nogomet, koncerti...Posjetite manifestaciju 'Branje grojzdja'
1

Posljednjeg vikenda u rujnu u Pregradi održava se manifestacija "Branje grojzdja“ posvećena grožđu i njegovoj preradi. Ove godine bilježi svoju 45. obljetnicu

VIDEO

Posljednjeg vikenda u rujnu u Pregradi tradicionalno se održava manifestacija "Branje grojzdja“ posvećena grožđu i njegovoj preradi. Ove godine manifestacija bilježi svoju 45. obljetnicu.

Program počinje u subotu 19. rujna nogometnom utakmicom veterana te će se nastaviti cross trčanjem do Bežanca, a za dašak kulture pobrinut će se KUD Pregrada sa gostima iz KUD-a Sv. Ivan Vir, dok će večernju atmosferu zagrijati dječji disco i zumba plesačice. U nedjelju nakon zabavnog "ljudskog čovječe, ne ljuti se" očekuje se premijera dugoočekivane nove predstava "Naša familija" dramske sekcije KUD-a.

Tjedan koji slijedi je ispunjen kombinacijom kulture i sporta. Uz koncert Glazbene škole Pregrada i otvorenje izložbe Vinorella – slikanje vinom, predstavit će se novi broj Pregrada infoa te biciklistička karta Zagorja na kojoj možete saznati zašto su pregradske staze dobile ime "Putem vidikovaca" . 

24. rujna započet će vikend proslave sportskim danom uz tradicionalnu nogometnu utakmicu. Tog dana uže središte grada pretvara se u pješačku zonu uz bogat zabavni program iz brojnih šatora i gradskih kafića. U petak nastavak u sportskom duhu sa dječjom biciklijadom te iznimno uspješnim  nogometnim kupom mjesnih odbora. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tog dana otvorit će se Područna osnovna škola Stipernica. Navečer vas očekuje svečano otvorenje manifestacije te predstavljanje CD-a prvijenca "Dotekni dušu" KUD-a Pregrade uz atraktivne goste: Kmete, Soteliju, Aljošu Mutića, Ölenu Ciglenjak, Krunu Jazbeca i Branka Grebličkog Venteka. Večer na gradskom trgu završava rock'n'rollom uz predgrupu Crni ribar te koncert grupe Pips Chips&Videoclips.

Novost ove godine je i završetak programa, naime u nedjelju s početkom u 16 sati održat će se veliki 20. županijski susret zborova u Crkvi BDM u Pregradi. 

Tradicijski sajam u sklopu manifestacije je i ove godine obogaćen ponudom proizvoda karakterističnim za naš kraj, od tradicijske baštine, zagorskih vina, kolača, meda i rakije do suvenira te kreativnog stvaralaštva.

Detaljan program možete naći na webu: branjegrojzdja.pregrada.hr

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag