Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nora je obavila bitne pretrage: 'Svi su pažljivi i bore se za nju'

Norina majka Đana Atanasovska javila se iz Philadelphije i rekla da su iza njih teška dva dana, te je Nora završila jednu fazu tijekom koje su joj izvlačili stanice

24sata
Foto: 24sata
40 komentara

Malena Nora Šitum otputovala je na liječenje u SAD zahvaljujući humanitarnoj akciji koja je ujedinila cijelu Hrvatsku. 

Norina majka Đana Atanasovska javila se iz Philadelphije u emisiju Paravan na HRT-u i rekla da su iza njih teška dva dana, te da je Nora u utorak završila jednu fazu tijekom koje su izvlačili njezine stanice, a sada se nadaju da će te stanice 'napraviti svoje i pretvoriti se ono u što se trebaju pretvoriti' kako bi Nora mogla nastaviti liječenje.

Dodala je da je stanje malo kaotično jer je Nora uplašena, a bila je i pod anestezijom te je nad njom napravljeno puno postupaka. Norina majka dodala je kako je bolnica, nažalost, nešto na što su navikli pa im je bolničko okruženje svima poznato te su se na neki način vratili u rutinu iako su tisućama kilometara udaljeni od doma. 

Pravu istinu o cijeni, koja je podsjetimo narasla za 1,4 milijuna kuna, doznali su noć uoči polaska. Objasnila je da su nakon dolaska shvatili koliko je administracija u bolnici nešto okrutno, ali dobra strana je što je administracija jedan dio bolnice, a osoblje je sasvim druga priča.

Noru su svi jedva čekali, a u bolnici ju je dočekao i buket s porukom dobrodošlice. 

Atanasovska je dodala da je Nora u sigurnim rukama i da se svi srčano bore za nju, te su jako pažljivi i ljubazni. 

'Trebat će neko vrijeme da se stanice u laboratoriju razviju'

Što se tiče liječenja, prvi korak je učinjen i nakon prvih testiranja Nora je imala dovoljno stanica da se mogu izvući. Sad će, kako je objasnila Norina majka, trebati neko vrijeme da se stanice u laboratoriju razviju u što se trebaju razviti.

- Jedan dio smo prošli i sad trebamo moliti Boga da stanice odrade svoje i da ih Nora može primiti natrag nakon određenog vremena - zaključila je. 

Na kraju je uz pozdrave cijeloj zemlji poručila da se nada da je akcijom za Noru otvoren put drugoj djeci kojoj je potrebna pomoć. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message