Obavijesti

News

Komentari 242

Za Noru prikupljeno više od 5 milijuna kuna, danas leti u SAD

Za Noru prikupljeno više od 5 milijuna kuna, danas leti u SAD
13

Vidjela sam uplatu i od osam kuna. Netko nije popio kavu nego je uplatio za Noru. U četvrtak ćemo sjesti u avion i idemo u novu šansu, rekla je Norina majka Đana

VIDEO

U KBC-u Rebro je u srijedu u 17 sati bila konferencija za novinare, koju su vodili predstavnici udruge Hrabro dijete i roditelji teško bolesne djevojčice Nore Šitum. Konferencija za novinare je najavljena kako bi se roditelji mogli zahvaliti svim sugrađanima na iskazanoj dobroti.

Obitelj je u međuvremenu dobila e-mail iz Children's Hospital iz Philadelphije s dodatnim računom na oko 260.000 dolara. Konferenciju za novinare je otvorila Đurđa Aleksić, koja se zahvalila novinarima.

Novinari, vi ste zaslužili od udruge "Hrabro dijete" jedan veliki pljesak

- Vi ste zaslužili od udruge "Hrabro dijete" jedan veliki pljesak. Mediji su pokrenuli cijelu ovu priču i mediji su u tome tražili nešto dobro i lijepo, pritiskali su sustav, koji je takav kakav je te su pronašli mogućnost kako pomoći maloj Nori. Dodala je kako je imala predrasudu prema političarima te nije očekivala odmah odgovor od ministarstva. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ministarstvo zdravlja i ministar Rajko Ostojić je cijelo vrijeme bio skoro 24 sata dostupan udruzi "Hrabro dijete" i Norinoj obitelji. Moramo biti zahvalni što su Ministarstvo zdravlja i Vlada ukinuli PDV. To nije niti jedna vlada učinila, a to nije uspjelo niti jednoj udruzi - rekla je Aleksić.

Ni jednoj udruzi nije uspjelo da se ukine PDV

Predsjednica udruge "Hrabro dijete", Jasminka Žužić, istaknula je kako joj je jako drago što je akcija uspjela te je rekla da su čitavo vrijeme djelovali na relaciji Nova Gradiška - Zagreb. Podsjetila je kako su dobili podršku svih institucija kojima su se obratili. Dodala je i kako roditelji bolesne djece prolaze niz problema zbog kojih nekada i ne mogu liječiti dijete. Osim toga, kaže i kako majke te djece nerijetko dobivaju otkaz te da se to hitno mora riješiti.

Đurđa Aleksić istaknula je kako su prikupili 5.294.000 kuna za Norino liječenje.

Majka: Nora ne zna što se događa

Norina majka Đana istaknula je kako kreću na put u četvrtak, a ne u petak te da cijeli dan trči po gradu. Kaže kako su uspjeli zbog Nore okrenuti Hrvatsku naglavačke.

- Hvala, ali hvala dragi ljudi! Hvala onom najmanjem čovjeku. Vidjela sam uplatu i od osam kuna. Netko nije popio kavu nego je uplatio za Noru. U četvrtak ćemo sjesti u avion i idemo u novu šansu. Ja sam do dva sata u noći bila u kontaktu  s Amerikom. Trebalo je poslati račun prije nego što dođemo u SAD. Nije došao jedan račun, a drugi račun je. Ovo ostalo ne moramo platiti odmah, nego kad se smjestimo. Nora, kad dođe, dobit će eksperimentalnu terapiju. Morat će biti na kemoterapiji, a kemoterapija će se dodatno naplatiti - rekla je Norina majka.

Sutra ćemo sjesti u avion i idemo u novu šansu

Istaknula je kako Nora ne zna što se događa, ali joj je objasnila kako će letjeti avionom. Kaže kako curica ima temperaturu, ali je sve pod kontrolom. Liječnici je još moraju pripremiti, a u četvrtak kreću u 9.50 sati. Istaknula je i kako su im vizu napravili za dva sata.

- Hvala ministru Ostojiću. Ja svoju majku i oca nisam uspjela čuti u posljednja dva dana. Čovjek je stao iza nas. Croatia Airlines nam je darovala karte, a on je našao sponzore u Americi. To nema veze s politikom, to je na prijateljskoj bazi. Ipak smo u ovome zajedno. Možda se nije uspjelo sve po zakonu, ali sad je trenutak da pomaknemo granice - istaknula je Đana Šitum.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 242
VIDEO

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?
NOVA SAZNANJA?

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...