Obavijesti

News

Komentari 24

Traže sastanak s ministrom, ako ga ne bude slijedi blokada

Traže sastanak s ministrom, ako ga ne bude slijedi blokada
1

U 20 sati počela je tribina na Jakuševcu, a umjesto gradonačelnika Milana Bandića s okupljenim mještanima će razgovarao je njegov predstavnik Željko Horvat

VIDEO

U 20 sati počela je tribina na Jakuševcu, a umjesto gradonačelnika Milana Bandića s mještanima je razgovarao njegov predstavnik Željko Horvat. Na sastanak koji je trajao malo više od dva sata došlo je pedesetak mještana, a razgovori su bili zatvoreni za javnost. Ispred Jakuševca više ne dežura policija koja je na odlagalištu bila od utorka.

- Istina je da nitko nije dobio ekološku rentu, a nekretnine su obeštećene. Ovo brdo ovdje ne ugrožava samo nas Mićevčane i Jakuševčane već i jedino crpilište koje Zagreb ima. Dakle, ovo je problem cijelog Zagreba, a svi koji su došli u politiku ni ne znaju da je ovo smeće ovdje već 50 godina, rekao je predstavnik Mićevčana nakon saastanka.

Novinarima se obratio i predstavnik Jakuševčana Darko Furić koji je i prije sastanka rekao da je ponovna blokada moguća, ali da će sve pokušati dogovoriti na sastanku.

- Zaključili smo da gradonačelnik Bandić mora minisitru hitno poslati plan kako dalje i ministar onda može donijeti uredbu kojom bi se našlo rješenje. Tražimo hitan sastanak sa Zmajlovićem tu na Jakuševcu. Ako nas on neće primiti ponovo ćemo se organizirati, a znamo što to znači. U uredbi treba biti definirana naknada zbog smrada koju Jakuševčani trpe. Zmajlović mora doći ovdje i sastati se s nama. Mora shvatiti da je ovo problem cijele države. Držimo se naših zahtjeva i očekujemo da nam se kaže možemo li ovdje držati domaće životinje ili ne, a mimo zakona nećemo ići, rekao je Furić nakon dva sata razgovora.

Horvat je rekao da su građanima iznijeli činjenično stanje i da su oni sami o tome odlučivali. Jedino što su građani od njih tražili je da im sve pojasne u detalje. Dodao je su tražili ono što su tražili i prije.

'Bilo bi odlično da se Jakuševac zatvori prije 2018.'

- Nema potrebe ništa ponuditi stavnovnicima Jakuševca osim onog što je jučer rezimirala Gradska skupština. Skupština nije mogla donijeti odlku za isplaćivanje eko rente, to može samo ministarstvo. Gradonačelnik je dobio ovlasti da potakne rješavanje njihovih zahtjeva, a na skupštini 27. rujna sve mora obavijestiti što se zaista može učiniti. Bilo bi odlično da se Jakuševac zatvori prije 2018., ali građani se trebaju još malo strpjeti, a ja vas uvjeravam da se ovo odlagalište sanira po najsuvremenijim metodama, rekao je prije početka sastanka Horvat. 


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu