Obavijesti

News

Komentari 44

Nova blokada: Zagreb će biti zatrpan smećem za blagdane?

Nova blokada: Zagreb će biti zatrpan smećem za blagdane?
4

I to ne samo dva dana. Ne mogu reći koji točno datum, božićni blagdani imaju više dana. Ostavit ćemo to za iznenađenje, kažu u Udruzi za zaštitu okoliša Jakuševac

VIDEO

Zagrebačko smetlište Jakuševac ponovno će biti blokirano i to već tijekom božićnih blagdana, što znači da će se opet sav otpad nalaziti na ulicama kao prije dvije godine. Najavila je to Udruga za zaštitu okoliša Jakuševac.

- I to ne samo dva dana, nego duže. Ne mogu reći koji točno datum, božićni blagdani imaju više dana. Ostavit ćemo to za iznenađenje - kaže Ratko Bedeković, predsjednik udruge.

Skupština je u ponedjeljak tijesnom većinom izglasala da se i sljedeće godine 9.000 tona iz Samobora dovozi na zagrebačko smetlište. Iako to traje već 11 godina, mještani oko odlagališta kažu da su sada prevršili mjeru. 

'Nećemo više tuđe smeće. Imat će novi Napulj'

- Ti zastupnici nikada nisu bili ovdje. Nećemo više tuđe smeće. Mi živimo 110 metara od odlagališta. Kad ne razumiju, imat će novi Napulj – kaže Bedeković.

U Skupštini je odluka jedva prošla. Izglasali su je zastupnici Bandićeve liste, HSS-a i HSU-a. HSLS koji je inače u partnerstvu s njima, glasao je protiv. 

Darinko Kosor, predsjednik Skupštine i HSLS-a je glasao protiv. On je prije godinu dana obećao da je to zadnji put da susjedni Samobor vozi otpad u Zagreb. 

HDZ-ovci su omogućili izglasavanje odluke iako su bili suzdržani. Da su oni napustili dvoranu kao ostala oporba, SDP i HNS, odluka bi pala.

'Nemamo riješen problem, a prihvaćamo tuđi otpad'

- Zagreb kao da je tata ili stariji brat svim gradovima u okolici. Ogromne količine otpada se gomilaju u Zagrebu i nemamo riješen problem, a prihvaćamo tuđi otpad – rekao je Davor Bernardić(SDP) zašto neće podržati odluku. Podsjetio je da je županija odbila odlagalište za šutu iz spalionice.

'Treba pomoći susjedu'

Nenad Matić(HSS) čiji stranački kolega vodi Samobor je podsjetio da će sljedeće godine Samobor imati svoje odlagalište otpada. 

- Pa kako bi bilo da oni zatvore vodu koju crpimo s područja županije? Treba pomoći susjedu - rekao je Matić i podsjetio da su Zagreb i Samobor nekada bili jedan grad, pa da problem datira od tada. 

Samobor godišnje plaća između 4 i pet milijuna kuna za odlaganje otpada.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk