News

Komentari 2

Nova IRA priznala krivnju za ubojstvo novinarke Lyre McKee

Nova IRA priznala krivnju za ubojstvo novinarke Lyre McKee

Nova IRA pokušala je i opravdati svoje postupke navodeći da je novinarka ubijena tijekom 'napada na neprijateljske snage' te su istovremeno optužili policiju za izazivanje nereda

Disidentska skupina Nova IRA preuzela je u utorak odgovornost za ubojstvo sjevernoirske novinarke Lyre McKee (29) tijekom nemira u Londonderryju, prenosi AFP

U priopćenju koje su poslali irskim medijima navode da 'nude punu i iskrenu ispriku partnerici, obitelji i prijateljima Lyre McKee'. Priznajući odgovornost, Nova IRA pokušala je i opravdati svoje postupke navodeći da je novinarka ubijena tijekom 'napada na neprijateljske snage' te su istovremeno optužili policiju za izazivanje nereda prije ubojstva novinarke. 

- Tijekom napada na neprijatelje, Lyra McKee je tragično ubijena dok je stajala uz neprijateljske snage - navodi se. McKee je u četvrtak upucana u glavu tijekom sukoba u Sjevernoj Irskoj dok je stajala uz policijski auto.

Ovo ubojstvo je dovelo i do rijetkog mira između šest glavnih političkih stranaka u Sjevernoj Irskoj koje su objavile zajedničku izjavu u kojoj kažu da se radilo o uzaludnom činu kojim se pokušao uništiti napredak učinjen u proteklih 20 godina.
 

Najčitaniji članci