Obavijesti

News

Komentari 0

Nova vlada: Janša pregovarao s potencijalnim partnerima

Nova vlada: Janša pregovarao s potencijalnim partnerima
1

Na razgovore su se u petak odazvali predsjednik Stranke modernog centra (SMC) Zdravko Počivalšek, te nova predsjednica Demokratske stranke umirovljenika (DESUS) Aleksandra Vodopivec

VIDEO

Slovenski oporbeni čelnik i bivši premijer Janez Janša u petak je iza zatvorenih vrata započeo pregovore sa strankama eventualno voljnima formirati novu vladu koja bi bez novih izbora naslijedila onu Marjana Šareca.

Na razgovore su se u petak odazvali predsjednik Stranke modernog centra (SMC) Zdravko Počivalšek, te nova predsjednica Demokratske stranke umirovljenika (DESUS) Aleksandra Vodopivec, nakon što je početkom prošlog tjedna Šarecova vlada podnijela ostavku.

Plenković: 'Odluka EU suda je pobjeda hrvatskih argumenata'
Plenković: 'Odluka EU suda je pobjeda hrvatskih argumenata'

Po ocjenama slovenskih medija, do bitnog pomaka nije došlo, a oni su izjavili da će se razgovori nastaviti idućeg tjedna.

Janša nakon razgovora nije dao izjavu, ali je u jednoj poruci na Twitteru pozvao na smirivanje uzavrelog ozračja u kojima se pregovori odvijaju.

Ustvrdio je i da se na njegove potencijalne partnere u novoj koaliciji vrši jak politički pritisak da odustanu i priklone se nastojanjima premijera u ostavci Marjana Šareca da se za travanj raspišu prijevremeni parlamentarni izbori.

U slučaju da uspije i formira koaliciju sa strankama koje vode Počivalšek i Pivec, te da u nju uključi i ideološki bliže demokršćane iz Nove Slovenije (NSI) Janša bi u 90-članskom parlamentu mogao dobiti 48 ruku da dobije mjesto mandatara prijelazne vlade.

To bi mu bilo dovoljno, ali je taj plan još uvijek neizvjestan, pa je sasvim moguća i druga opcija po kojoj bi Slovenci u drugoj polovici travnja išli na nove prijevremene izbore, prenose slovenski mediji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...
DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost
IZ MINUTE U MINUTU

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori