Obavijesti

News

Komentari 6

Novalja pomaže: Poslodavcima će plaćati doprinose za radnike

Novalja pomaže: Poslodavcima će plaćati doprinose za radnike
1

Svima koji se bave djelatnostima pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane i pića, te onima koji ne mogu obavljati svoju djelatnost zbog zabrana rada, Grad će financirati doprinose po svakom zaposlenom

Grad Novalja, koji vodi gradonačelnik Ante Dabo, obavijestio je poduzetnike o dodatnim mjerama za očuvanje radnih mjesta u situaciji sa širenjem korone. Pored Vladinih mjera, Novalja će poslodavcima u djelatnostima pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane i pića, te onima koji ne mogu obavljati svoju djelatnost zbog zabrana rada prema odlukama Civilne zaštite RH, financirati doprinose na plaću po svakom zaposlenom radniku.Visina subvencije bit će jednaka iznosu doprinosa na plaću po svakom djelatniku ali do maksimalnog iznosa isplaćenih doprinosa za mjesec veljaču 2020.

'Vlada mora otpisati porez i dati 5000 kuna po zaposlenom'
'Vlada  mora otpisati porez i dati 5000 kuna po zaposlenom'Pravo na subvenciju, kažu u priopćenju objavljenom na stranicama Grada, imati će svi subjekti koji koriste mjeru Vlade RH, a koji obavljaju djelatnost na području Grada Novalje. Razdoblje i trajanje potpore je od 1. ožujka 2020. godine i dalje, a najduže do tri mjeseca. Detaljne informacije će biti objavljene najkasnije do petka 27. ožujka.