Obavijesti

News

Komentari 190

Novi debakl: Reisman propala projekcija filma o A. Kinseyju

Novi debakl: Reisman propala projekcija filma o A. Kinseyju
3

Redatelj dokumentarnog filma 'Kinsey's Paedophiles, Secret History' Timothy Tate iznerviran je izašao iz kina zapaliti cigaretu te poručio kako mu je neugodno

VIDEO

Američka komunikologinja Judith Reisman prvi dan posjeta Hrvatskoj završila je u Branimir Centru na projekciji dokumentarnog filma 'Kinsey's Paedophiles, Secret History'. Unatoč tri pokušaja film nije mogao biti prikazan zbog tehničkih problema. Problema je bilo i sa ozvučenjem pa su zakazala i tri mikrofona, piše Večernji list

Reisman je tražila mikrofon kako bi se obratila publici dok su organizatori pokušavali pokrenuti film no nisu radili. Redatelj filma Timothy Tate iznerviran je izašao zapaliti cigaretu te poručio kako mu je neugodno. Pokušao je komunicirati s publikom i rekao kako je tema filma seksualno zlostavljanje djece. Izrazio je podršku HRT-ovoj novinarki Karolini Vidović Krišto koja je u svojoj emisiji prikazala isječak iz filma nakon čega je emisija ukinuta.

POGLEDAJTE DOKUMENTARAC KOJI JE TREBAO BITI PRIKAZAN

- Uznemirujuća je činjenica da novinarka može biti kažnjena jer je propitivala povijest nekog događaja. Trebamo podržati prava novinara da postavljaju pitanja, naročito ona teška - rekao je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Građani tako ipak nisu mogli pogledati film, ali im je Tate rekao kako je dostupan na YouTubeu. Prisutni su pozvani da posjete i ostale tribine na kojima će govoriti Judith Reisman. 

- U Hrvatskoj se treba raspravljati o ovoj temi. Važno je napomenuti da nije samo Katolička crkva stala protiv ovakvog seksualnog odgoja, već su to učinile sve vjerske zajednice u našoj državi. Usuđujem se reći da se namjerno potencirala samo Katolička crkva, no važno je napomenuti kako je ovo pitanje čovjeka lišeno svega ostaloga, a kada tražimo uzorke, čini se, piknuli smo točno tamo gdje boli - komentirala je novinarka Vidović Krišto. 

Rabin Da Don: Reisman ne negira holokaust

Judith Reisman u utorak ujutro posjetila je i rabina Židovske zajednice Bet Izrael dr. Kotel Da Don. 

- Točno je da je dr. Reisman bila kod mene. Razgovali smo o mnogo tema i rekla mi je kako je ona živjela u Izraelu, a danas u Izraelu žive njezina kćer i unuci - rekao je za Večernji list rabin Da Don, koji je dr. Reisman primio zato što je Židovka i što se željela upoznati s radom zajednice Bet Israel i vidjeti sinagogu.

- Što se tiče optužbi za negiranje ili banaliziranje holokausta o tome sam je izričito pitao i ona je to oštro demantirala - rekao je rabin Da Don.

Kako doznaje Večernji, dr. Reisman je cijelu svoju užu i širu obitelj izgubila u holokaustu, od čega većinu članova u samom Aushwitzu. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 190
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.