Obavijesti

News

Komentari 178

Novi detalji zločina: Otkriven motiv ubojstva u Međimurju

Novi detalji zločina: Otkriven motiv ubojstva u Međimurju
13

Gorazd Novak (46) ubio je partnericu Božicu M. (52) s kojom je bio u dugogodišnjoj ljubavnoj vezi te njezinu nećakinju Andreju B. (39). Motiv ubojstva je narušen ljubavni odnos

VIDEO

Međimurska policija na današnjoj konferenciji za medije razotkrila je detalje stravičnog zločina koji je u nedjelju šokirao Međimurje.

Prema riječima policije, Gorazd Novak (46) ubio je svoju partnericu Božicu M. (52) s kojom je bio u dugogodišnjoj ljubavnoj vezi te njezinu nećakinju Andreju B. (39). Policija je potvrdila da je motiv tragedije narušen ljubavni odnos između para.

Novak je odmah nakon tragedije suspendiran s dužnosti. Danas u 12 sati trebao bi biti priveden pred županijsko Državno odvjetništvo gdje će mu vjerojatno odrediti istražni pritvor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Novak se tereti za teško ubojstvo Božice M., ubojstvo Andreje B. te dovođenje u opasnosti života Andrejinog petogodišnjeg sina, koji je u trenutku tragedije bio u automobilu.

Osim toga, policija će provesti internu kontrolu kako bi istražila je li Novak smio imati kod sebe službeni pištolj. On je već tri godine bio na bolovanju, međutim prema zakonu službeno oružje oduzima se samo u slučaju psihičkog poremećaja.

Svladali ga policajac i susjed

Čuo sam pucnjavu i istrčao vidjeti što se zbiva. Susjed policajac (35), koji je nekoliko minuta ranije roštiljao, hrvao se na cesti s drugim muškarcem. Otrčao sam da mu pomognem, rekao je u nedjelju vidno šokirani Mario Gašparić (38) iz međimurske Svete Marije.

Nije bio ni svjestan da je ubojica, inače policajac Gorazd Novak (46), trenutak prije ubio njegovu susjedu Božicu M. (52) i njezinu nećakinju Andreju B. (39) pred očima njezina maloljetnog sina (5).

Ispucao je sve metke

Monstruma su svladali i bacili na tlo, ali nije se namjeravao predati. Otimao se i ritao. Htio je sa sebe zbaciti muškarca i pobjeći. U tučnjavi i hrvanju policajac izvan dužnosti uspio je kolegi izbiti pištolj iz ruku. Ubojica ga se htio ponovno domoći, no u zadnji trenutak policajcu je u pomoć priskočila žena i uzela pištolj koji je ležao posred ceste. Gašparić je uspio dohvatiti razularenog muškarca i pomoći susjedu da ga napokon svlada. Vrištanje, udarci i opći metež privukli su i ostale mještane koji su zvali policiju u pomoć. Brzo je došlo nekoliko ophodnji.

Vezali su ubojicu lisicama i ubacili ga u vozilo. Susjedi su ugledali tijela žena. Božica je nepomično ležala kraj ulaza u dvorište. Iako su joj željeli pružiti prvu pomoć, nisu je nikako mogli oživiti. U automobilu pored kuće, na vozačkom sjedištu, ležalo je tijelo mrtve Andreje. No okupljene je zaprepastilo što je cijelo vrijeme na stražnjem sjedalu bio njezin autistični sin (5). Vidio je kako mu ubojica puca u majku koja mu je umrla pred očima.

Pucao joj u vrat

Kako neslužbeno doznajemo, metak joj je pogodio vrat te je brzo preminula. Andreja B. bila je rastavljena.

Njezinog mališana su izvadili iz automobila i privremeno su ga smjestili na sigurno u obližnju kuću. 
Liječnici su pregledali i njega te ga, nasreću, meci nisu ozlijedili. U ponedjeljak je dječaka preuzeo Centar za socijalnu skrb.

Manijak je slijedio Božicu

Prije nego što je izvršio svoj pakleni plan, Gorazd Novak (46) je svojim automobilom slijedio Andreju. Najvjerojatnije je znao da ide k Božici, jer je to radila barem jednom tjedno. Osim nje, posjećivala je baku koja živi u istoj kući. Bolesna je i svaki susret s Andrejom i dječakom bi je silno oraspoložio. Kako pričaju poznanici obitelji, mališan je obožavao Božicu i baku. Zbog svoje bolesti ne priča, a odlazak u Svetu Mariju dobro bi utjecao na njegovo raspoloženje.

Bio je ljubomoran?

Božicu je upoznao u Policijskoj upravi gdje je od 1993. radila kao računovotkinja. Par je dugo godina bio u vezi, koju je jako dobro skrivao. Naime, nitko od zaposlenih u policiji nije znao za njihovu aferu. Dobro luvanu tajnu znala je samo Božicina sestrična i ujedno najbolja prijateljica, koja je u nedjelju skupa s njom stradala.

Za Božicu, koja se kao ni ubojica, nije nikad udavala, svi imaju samo riječi hvale.

Susjedi je ne mogu prežaliti te kažu da je bila uvijek vedra i dobra žena.

- Božica je živjela sa svojom starom i bolesnom majkom o kojoj je uvijek brinula. Starica je sad ostala sama i ne znamo kako će ona to moći preživjeti - pitaju se neutješni susjedi.

Bolovao od leukemije

Kako doznajemo, ubojica je zadnje tri godine proveo na bolovanju. Tijekom listopada 2013. dijagnosticirali su mu leukemiju zbog koje više nije mogao raditi svoj posao. Nije imao psihičkih smetnji.

Prema prvim informacijama, branio se šutnjom. 

Radio 20 godina u policiji

Prema njegovim podacima, 20 godina radio je kao prometni policajac u Postaji prometne policije Čakovec. Volio je taj posao, a čak je i sudjelovao u snimanju nekih promotivnih kampanja Policijske uprave Međimurske. Zbog bolesti je postao samozatajan i nije puno otkrivao svojim kolegama. Ni na kraj pameti im nije bilo da bi mu se mogao pomračiti um i da bi mogao pogaziti sve ono za što se donedavno borio.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 178
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a