Obavijesti

Promo sadržaj

Novi digitalni novčanici dostupni korisnicima Mastercard kartica

Novi digitalni novčanici dostupni korisnicima Mastercard kartica
4

Mastercard omogućuje plaćanje putem usluge Apple Pay korisnicima kartica Privredne banke Zagreb i putem usluge RaiPay korisnicima kartica Raiffeisen banke. Usluge se temelje na MDES platformi koja koristi najnaprednije platne tehnologije kako bi osigurala integritet i sigurnost digitalnih i beskontaktnih plaćanja

Korisničko iskustvo u platnoj industriji se mijenja, a da se potrošači u „novom normalnom“ sve više okreću digitalnim plaćanjima i očekuju od svojih banaka inovacije koje odgovaraju njihovom načinu života, pokazalo je i istraživanje MasterIndex o navikama korištenja financijskih usluga provedeno u travnju ove godine. Promjene u navikama potvrđuju podaci kako:

  • Čak devet od deset ispitanika ima i koristi beskontaktnu karticu, dok je prije godinu dana taj omjer iznosio osam od deset;
  • Mobilni uređaji postaju preferirani način plaćanja, mobitele koristimo skoro pet (4,8) sati dnevno, a interes za online plaćanje putem mobitela postoji kod otprilike 70% ispitanika;
  • Većinu usluga vezanih uz mobilno plaćanje koristi u prosjeku 4 do 6% više korisnika nego lani.

Povezani više nego ikad, potrošači očekuju da su digitalna plaćanja sigurna, relevantna i jednostavna. Novi potrošački trendovi stvaraju prilike za razvoj novih načina digitalnih plaćanja, među kojima su najtraženiji digitalni novčanici. Mastercard, tehnološka kompanija u globalnoj platnoj industriji, korisnicima svojih kartica od lipnja omogućuje korištenje dva nova digitalna novčanika: svim korisnicima Mastercard kartica Privredne banke Zagreb omogućena je usluga Apple Pay, a korisnicima Mastercard kartica Raiffeisen banke usluga RaiPay. Usluga Apple Pay, baš kao i digitalni novčanik RaiPay, razvijeni su na Mastercard Digital Enablement Service (MDES) platformi, koja se temelji na naprednim tehnologijama koje osiguravaju integritet i sigurnost digitalnih plaćanja. MDES omogućuje tokenizaciju i digitalizaciju fizičkih kartica, procese koji su nužni za sigurno korištenje kartice u digitalnom okruženju. Tokenizacijom se broj fizičke kartice zamjenjuje alternativnim brojem (tokenom), koji se potom koristi u digitalnim transakcijama umjesto fizičkih brojeva, čime se sprečava izlaganje korisničkih podataka i osigurava dodatna sigurnost transakcije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Spajanje na MDES platformu jedini je preduvjet za svaku financijsku instituciju koja želi svojim korisnicima omogućiti digitalna plaćanja Mastercard karticama, bilo kroz vlastiti digitalni novčanik ili kroz poznate digitalne novčanike kao što su Apple Pay, Google Pay, Samsung Pay, Garmin Pay. MDES platforma je ujedno i jedina veza koju financijske institucije trebaju kako bi se povezale s nizom digitalnih partnera a u budućnosti i s m2m ili IoT (Internet of Things) rješenjima.

MDES platforma pruža jednostavno i prilagodljivo rješenje za sve izdavatelje kartica koji svojim korisnicima žele ponuditi bolje i sigurnije korisničko iskustvo digitalnog plaćanja. Istraživanja nam pokazuju da sve više korisnika za svakodnevna plaćanja želi koristiti svoje pametne telefone (70%) ili nosive uređaje poput pametnih satova (22%). Upravo to im omogućujemo povezujući njihove financijske institucije s digitalnim partnerima preko platforme MDES. Ponosni smo što su Privredna banka Zagreb i Raiffeisen banka prepoznale mogućnosti koje im pruža naša platforma i ponudili svojim korisnicima sigurno plaćanje uz vrhunsko korisničko iskustvo”, istaknuo je Cosmin Vladimirescu, direktor kompanije Mastercard u Hrvatskoj.

Uz Apple Pay na iPhoneu, Apple Watchu, iPadu i Mac računalima, korisnici Mastercard kartica Privredne banke Zagreb mogu brzo i jednostavno plaćati na prodajnim mjestima diljem Hrvatske koja podržavaju beskontaktno plaćanje, u okviru aplikacija i na internetskim stranicama. Uz to, usluga se jednostavno aktivira, a korisnici koji svoju Mastercard karticu koriste unutar usluge Apple Pay ostvaruju iste pogodnosti kao i prilikom standardnog plaćanja Mastercard karticama.

RaiPay digitalni novčanik namijenjen je privatnim korisnicima Mastercard kartica Raiffeisen banke koji koriste Android uređaje. Digitalni novčanik RaiPay koristi se i aktivira kroz istoimenu aplikaciju i omogućuje brzo, sigurno i jednostavno plaćanje na svim prodajnim mjestima koja podržavaju beskontaktno plaćanje. Korisnicima RaiPay digitalnog novčanika na raspolaganju su iste pogodnosti kao i prilikom standardnog plaćanja Mastercard karticama.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike
PROMO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike

Obiteljska oaza u Amadria Park Hotelu Andrija i Dalmatinskom selu

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet
PROMO

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet

Tvrtka REHAU je i ove godine sudjelovala na jednom od najvećih sajmova industrije prozora i vrata, Fensterbau Frontale 2024 u Nürnbergu, u Njemačkoj
Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu
PROMO

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu

Gastro stručnjak Mile Butorac iz prve ruke isprobao Pan-pekov recept za najukusnije pince