Obavijesti

News

Komentari 269

Novi dom za naše Top Gunove: Odavde se brani hrvatsko nebo

Novi dom za naše Top Gunove: Odavde se brani hrvatsko nebo
15

Što se tiče nabave novih borbenih zrakoplova, premijer je kazao da ministar obrane ima zadaću sa svojim suradnicima izraditi stručnu podlogu za najbolje rješenje

VIDEO

Predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministar financija Zdravko Marić u pratnji potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića i načelnika Glavnog stožera OS RH generala zbora Mirka Šundova, posjetili su danas kompleks dežurnog borbenog dvojca u vojarni 'Pukovnik Marko Živković' na Plesu s novim hangarima u kojima se nalaze naši MIG-ovi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:26



Tom prigodom predsjednik Vlade RH i ministar financija upoznali su se i s operativnim postupcima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane u NATO integriranom sustavu protuzračne i proturaketne obrane. U pokaznoj vježbi nadzora i zaštite zračnog prostora piloti i tehničari pokazali su da su u svim uvjetima spremni reagirati za tri do šest minuta. Nakon vježbe, premijer je od zapovjednika Eskadrile borbenih aviona, pukovnika Željka Ninića, na poklon dobio novčić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Tradicija lovačkih eskadrila je da svaka eskadrila ima svoj coin (novčić). Jedan smo izradili i za predsjednika Vlade. Priča iza novčića ide tako da kada se nađemo negdje na šanku onaj tko nema novčić, plaća piće - kazao je pukovnik Ninić te uručio novčić premijeru. Ministar Krstičević već ima novčić, a dobio ga je i ministar financija Zdravko Marić.

Što se tiče nabave novih borbenih zrakoplova, premijer je kazao da ministar obrane ima zadaću sa svojim suradnicima izraditi stručnu podlogu za najbolje rješenje, a državni vrh će donijeti odluku na temelju toga, realnih potreba i procjena financijskih mogućnosti. Ministar obrane Krstičević kazao je da je naša eskadrila spremna izvršiti sve postavljene zadaće te dodao da ako se izgubi takva sposobnost da se teško može ponovno steći.

- Nadam se da će odluka o borbenim avionima biti do kraja godine. Smatram kako je dobro što imamo suglasnost državnog vrha po tom pitanju. Trebamo odgovorno izanalizirati sve modele i pronaći najbolji način kako zadržati tu sposobnost – kazao je Krstičević.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 269
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!