Obavijesti

News

Komentari 0

Novi granični prijelazi pušteni u rad: Vitaljina i Gornji Brgat

Novi granični prijelazi pušteni u rad: Vitaljina i Gornji Brgat

Otvaranjem ovih GP-a Hrvatska je ispunila četiri preporuke u području nadzora vanjske granica, priopćeno je iz Ministarstva unutarnjih poslova...

VIDEO

Na dubrovačkom području u petak su puštena u rad dva granična prijelaza (GP) - Vitaljina i Gornji Brgat, s otvaranjem navedenih GP-a Republika Hrvatska je do kraja ispunila četiri ključne preporuke u području nadzora vanjske granice te se približila formalnom zatvaranju schengenske pravne stečevine, priopćeno je iz Ministarstva unutarnjih poslova RH.

Jutros u 7 sati, za međunarodni promet putnika u cestovnom prometu otvoren je stalni granični prijelaz Vitaljina.

  1.  Uz postojeću prometnu infrastrukturu, u funkciji su dvije ulazne i dvije izlazne trake. Sukladno, povećanim potrebama prometa i protočnosti, u svakom trenutku, mogu se otvoriti po tri ulazne ili izlazne trake, jer se radi o trakama koje su reverzibilne.

 Otvaranjem GP Vitaljina, u svakom trenutku može se, u slučajevima prometnih nezgoda ili bilo kakovih događaja na GP Karasovići, uspješno preusmjeriti promet, ističu iz MUP-a RH.

 Nova regulacija prometa povećat će protočnost prometa putnika preko graničnih prijelaza sa Crnom Gorom.

Na novoj lokaciji otvoren GP Gornji Brgat

 Također, danas u 13 sati na novoj lokaciji otvoren je Stalni granični prijelazi za međunarodni promet putnika i roba u cestovnom prometu Gornji Brgat.

 Trenutačno je u funkciji jedna ulazna i jedna izlazna traka dok se već sljedećeg tjedna očekuje otvaranje još jedne promjenjive trake te još jedne dodatne za autobusni promet.

Hrvatska do kraja ispunila četiri ključne preporuke u području nadzora vanjske

 Otvaranjem navedenih graničnih prijelaza Republika Hrvatska je do kraja ispunila četiri ključne preporuke u području nadzora vanjske granice te se dodatno približila formalnom zatvaranju i toga zadnjeg područja schengenske pravne stečevine, ističu iz MUP-a RH.

 Europska komisija ovoga je tjedna, odnosno 12. lipnja, formalno zatvorenima označila četiri područja schengenskoga acquisa: Schengenski informacijski sustav, policijska suradnja, pravosudna suradnja u kaznenim stvarima i zajednička vizna politika.

 Krajem prošle, odnosno početkom ove godine Europska komisija je formalno zatvorenima označila tri područja: zaštita podataka, propisi o vatrenom oružju te povrat i ponovni prihvat.

 Republika Hrvatska u ovom trenutku formalno ispunjava sve uvjete za članstvo u Schengenskom području u sedam od ukupno osam područja schengenskog acquisa, a zatvaranje zadnjeg područja očekuje uskoro, navode iz MUP-a RH.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk