Obavijesti

Promo sadržaj

Novi kokteli sezone s „cold-brew“ kavom i čajem

Novi kokteli sezone s „cold-brew“ kavom i čajem
4

U skladu s globalnim trendovima, kokteli s cold-brew kavom, ali i čajem sve su popularniji i kod nas što potvrđuje i veliki interes posjetitelja R'n'B Weekend festivala upravo za različitim varijacijama ovih osvježavajućih pića

Franckovi baristi tako su posjetiteljima predstavili novitete sezone - pet genijalnih koktela na bazi espressa te cold-brew kave i čaja u alkoholnim i bezalkoholnim varijantama i zanimljivim kombinacijama okusa. 

Uz klasični Espresso Martini kojem je baza Franckov 125 Years Edition espresso s prirodno prisutnim aromama badema te voćnim notama arancina, manga i papaje, u ponudi je i Cointreau Shakerato koji se priprema s espressom prelivenim preko kockica leda i dodataka poput aromatičnog likera pružajući neodoljivi slatkasto-gorki doživljaj u svakom gutljaju. Cream Ice Coffee je pak ledena, kremasta inačica koktela u kombinaciji s čokoladnim sirupom. 

No, najviše su pažnje privukli Franck Cold-Brew kokteli - dvije zanimljive kombinacije okusa s „cold-brew“ kavom i Superiore čajem te dodatkom džina i tonika. Za pripremu ovih osvježavajućih koktela kao baza se koristi kava i čaj dobiveni tzv. „cold-brew“ metodom ekstrakcije hladnom vodom s ledom za koji je u prosjeku potrebno oko 12 do 24 sata. Kavu dobivenu ovom hladnom ekstrakcijom, karakteriziraju nježnije arome što ju čini idealnom za pripremu različitih varijanti koktela.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Svoje vještine u pripremi koktela na bazi kave i čaja predstavio je i Luka Panović iz Rijeke, pobjednik prvog Franck barističkog natjecanja.

Kada govorimo o okusima i konceptu samih napitaka od kave, očekivanja gostiju nadilaze ustaljene okvire. Traže nova iskustva i doživljaje okusa što je izazovno, ali ujedno otvara i veliki prostor za kreativnost i svestranost u osmišljavanju jedinstvenih načina pripreme kave i čaja te njihove pripreme u zanimljivim varijantama poput koktela. S obzirom na specifičnosti i raznovrsnost omiljenoga crnog napitka, vještina kombiniranja okusa posebno je važna kako bi piće u konačnici imalo zaokružen i izbalansiran okus i aromu“, rekao je Panović. 

R'n'B Weekend festival okuplja poznata imena iz svijeta hrane, pića i kave u HAZU Gliptoteci u Zagrebu te će kroz predavanja, panele, networking i zabavu na tri dana postati centar regionalnog ugostiteljskog svijeta. 

S obzirom da kava uživa posebno mjesto u hrvatskoj kulturi, tako će joj biti posvećen i zaseban dio programa koji će se temeljiti na predavanjima vodećih svjetskih stručnjaka u industriji kave, radionicama i degustacijama.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet
PROMO

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet

Tvrtka REHAU je i ove godine sudjelovala na jednom od najvećih sajmova industrije prozora i vrata, Fensterbau Frontale 2024 u Nürnbergu, u Njemačkoj

Plodine otvorene u Donjem Miholjcu
PROMO

Plodine otvorene u Donjem Miholjcu

Plodine i u 2024. nastavljaju snažnu ekspanziju maloprodajne mreže trgovina. Godinu nastavljaju otvorenjem još jednog supermarketa, ovoga puta u Donjem Miholjcu. Ovim otvorenjem Plodine broje 132 supermarketa diljem Hrvatske.
Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu
PROMO

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu

Gastro stručnjak Mile Butorac iz prve ruke isprobao Pan-pekov recept za najukusnije pince