Obavijesti

News

Komentari 8

Novi kvar na avionu njemačke vlade: 'Ovo bi moralo prestati'

Novi kvar na avionu njemačke vlade: 'Ovo bi moralo prestati'
1

U ovom slučaju je situacija posebice osjetljiva jer je i na drugom zrakoplovu, koji je iz Njemačke u Zambiju stigao nakon što je prvi zbog kvara ostao na zemlji, pronađena „greška u sustavu“

VIDEO

Članovi njemačke vlade opet su ovih dana bili prisiljeni mijenjati planove zbog kvara na vladinim zrakoplovima, nakon što je njemačka kancelarka Angela Merkel u prosincu propustila početak samita G20 u Argentini zbog kvara na zrakoplovu.

U najnovijem slučaju je ministar za pomoć zemljama u razvoju Gerd Mueller zbog sličnog razloga ostao u Zambiji nekoliko dana dulje od predviđenog i bio je prisiljen otkazati posjet Namibiji.

„Ovi kvarovi imaju ogroman negativni utjecaj na Njemačku kao high-tech naciju. Ova serija kvarova mora prestati“, rekao je Mueller komentirajući kvar zrakoplova.

U ovom slučaju je situacija posebice osjetljiva jer je i na drugom zrakoplovu, koji je iz Njemačke u Zambiju stigao nakon što je prvi zbog kvara ostao na zemlji, pronađena „greška u sustavu“.

Mueller i njegovo izaslanstvo sada će Zambiju napustiti redovnom linijom. Oba pokvarena zrakoplova do daljnjeg ostaju u Africi.

„Sada smo se sami snašli i afričkim kompanijama letimo kući“, rekao je Mueller, koji bi s izaslanstvom trebao u Berlin sletjeti u petak uvečer.

Njemački ministar (Kršćansko-socijalna unija CSU) svoju je afričku turneju prekinuo još u ponedjeljak, zbog čega je otkazan posjet Namibiji. Mueller je, prema vlastitim navodima, „dobro iskoristio“ prisilni boravak u Zambiji i obavio nekoliko neplaniranih razgovora, između ostalog i s predstavnicima UNHCR-a.

U prosincu je Angela Merkel zbog kvara na vladinom zrakoplovu bila prisiljena put prekinuti u Njemačkoj, nakon čega je redovnom linijom nastavila let za Buenos Aieres gdje je s velikim zakašnjenjem stigla na samit G20.

Mjesec dana prije toga vicekancelar i ministar financija Olaf Scholz je, zbog kvara vladinog zrakoplova, ostao nekoliko dana dulje u Indoneziji, odakle se također vratio komercijalnim letom. U ovom slučaju su, prema službenom priopćenju, zrakoplov njemačke vlade „prizemljili“ glodavci koji su oštetili instalacije.

Tzv. bijela flota Njemačkog zrakoplovstva (Luftwaffe) služi prijevozu političara i broji sedam zrakoplova.

Luftwaffe je nakon posljednje serije kvarova odbacila kritike tvrdeći da se, statistički gledano, zrakoplovi „bijele flote“ ne kvare često.


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa