Obavijesti

News

Komentari 46

Varga se požalio: Onak' na javno su mi brijali međunožje

Varga se požalio: Onak' na javno su mi brijali međunožje
10

Moj posao je ovdje formalan, sporadičan, on je sad vama na raspolaganju - kazao je Milanović. Napomenuo je da je Varga čovjek koji je u sustavu dugi niz godina

VIDEO

Na Odboru za zdravstvo premijer Zoran Milanović predstavio je kandidata za ministra zdravlja Sinišu Vargu .

- Moj posao je ovdje formalan, sporadičan, on je sad vama na raspolaganju - kazao je Milanović pred odborom. Napomenuo je da je Varga čovjek koji je u sustavu već dugi niz godina.

- Na njemu je zadaća da provodi program Vlade i osigura građanima koji uplaćuju veliki novac da dobiju zdravstvenu uslugu dostojnu čovjeka u Europi u 21. stoljeću - poručio je Milanović, koji je nakon kratkog izlaganja otišao s Odbora.

Siniša Varga kazao je da se prilikom upravljanja HZZO-om osjećao kao riba u vodi .

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Sada se osjećam kao ta ista riba, samo više ne u vodi nego na gradelama sad trenutno . Bitke koje se mogu biti mogu se i dobiti, ali isto tako doživljavam ovo kao početni proces koji mora izgraditi stabilni zdravstveni sustav ne za narednih godinu i pol nego za naredno desetljeće - poručio je Varga.

Varga je na odboru najavio da već ovaj tjedan počinje kolektivno pregovaranje te je ustvrdio da je to ogromna rak rana. Ustvrdio je i da trebamo osigurati zdravstveni sustav koji si možemo priuštiti.

Novi ministar kazao je da mu je prioritet smanjiti liste čekanja. Nansi Tireli (Laburisti) zanimalo je kada će biti vidljivi prvi rezultati te kako vidi najavljen outsourcing u zdravstvu. Varga je kazao da je HZZO pripremio mjere za subijanje lista čekanja koje će ići na užu stručnu raspravu.

"Spreman sam preuzeti odgovornost"

Varga je rekao sa će se zalagati i za vrlo visoki dignitet pacijenta i to iz osnovnog zdravstvenog osiguranja. Smatra da je nužno paziti na prava pacijenta pa je naveo da su mi i samom prije operacije slijepog crijeva povrijedili dignitet.

- Ne znam jel ovdje mjesto da to kažem, ali meni su međunožje brijali onak' na javno - požalio se Varga.

Kada je riječ o outsourcingu kazao je da je to komplicirano područje u koje se umiješala i politika. Kazao je da se to mora odraditi pametno.

Pokretanje videa...

Snježana Krnetić/24sata VIDEO

Iako je Varga kao šef HZZO-a radio i u svojoj ambulanti , kao ministar taj posao neće nastaviti.

Novi ministar zdravlja kazao je kako bi ekonomski suicid bio privatizacija osnovnog zdravstvenog osiguranja. Ustvrdio je da se svaki dan radi na tome da se prošire prava pacijenata.

- Spreman sam preuzeti odgovornost - poručio je Varga koji je za ministarsku funkciju dobio jednoglasnu potporu članova Odbora.

Milinović Vargi: Gori ministar ne možete biti

Bivši ministar u HDZ-ovoj Vladi Darko Milinović za Vargu nije imao pitanja već nekoliko preporuka kojima mu, kaže, želi pomoći. Zaželio mu je puno uspjeha na ministarskoj funkciji i napomenuo da će prvih deset dana na funkciji trasirati hoće li biti uspješan ili neuspješan ministar.

Predložio mu je da čim starta na funkciji napravi neki "mini clean start", a kako bi djelatnici u sustavu i građani osjetili da imaju novog ministra da odmah povuče neki potez po kojem će se razlikovati od prethodne administracije.

Zatražio je da se ogradi od izjava Slavka Linića da zdravstveni djelatnici potkradaju proračun. Milinović je novom ministru predložio da mu prvi potez bude ukidanje smjenskog rada, barem za kirurge. Zamjerio je što se premijer na Odboru zadržao vrlo kratko i nada se da to nije odnos prema ministru.

- Već ste si na neki način osigurali da budete dobar ministar, jer gori ne možete biti - poručio je Milinović novom ministru.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a