Obavijesti

News

Komentari 67

Novi očevici otkrili ministru: 'Mi znamo tko je ubio sestre'

Novi očevici otkrili ministru: 'Mi znamo tko je ubio sestre'
4

U prometnoj nesreći 15. prosinca 2006. poginule su sestre Višnja (22) i Gordana (18) Filipović. U njihov auto zabio se vozač Renault Clia i nestao. Dva očevica otkrila su šokantnu priču

VIDEO

Četvrtak je, 12. svibnja. Prošlo je podne. U uredu ministra Vlahe Orepića sjede dva muškarca bliska riječkoj policiji. S njima su bili Ljubica i Dragutin Filipović, roditelji Višnje (22) i Gordane (18), djevojaka koje su poginule 15. prosinca 2006.

Dva muškarca ministru detaljno govore o prometnoj nesreći, navodeći i konkretno ime vozača za kojeg vjeruju da je skrivio prometnu nesreću, a potom pobjegao.

- Čuvši za pogibiju djevojaka, tri puta sam u nekoliko dana nakon nesreće zvao riječku policiju. Rekao sam im što sam vidio, kao i ime odbjeglog vozača. No čim sam o tome počeo govoriti, prekidali su mi vezu - kazao je između ostalog ministru svjedok (54). Sličnu priču ministru je ispričao i drugi svjedok (45). Orepić je odmah naredio da slučaj preuzme MUP.

Te večeri sam se našao u središtu Čavli, išao sam po cigarete. U jednom trenu ugledao sam manji tamni auto kako juri suprotnim smjerom i potom automobil kako se rotira na cesti. Ubrzo se kod ljekarne u Čavlima pojavio tamni Clio s razbijenim prednjim dijelom. Bio je to auto koji je jurio suprotnim smjerom po autocesti. Za upravljačem je bio sin jednog poznatog Riječanina i još jedan mladić na suvozačevu mjestu. Nakon što se zaustavio, neki su ga pitali što je bilo, na što je on samo slegnuo ramenima. Do sljedećeg dana nisam imao informaciju da je netko u toj nesreći i poginuo. Taj oštećeni Clio je kasnije bio sklonjen na iskopima jednog riječkog obrtnika, što je vidjelo mnogo ljudi, kazao je svjedok (54) ministru Vlahi Orepiću dodavši kako je danima nakon nesreće neuspješno nazivao riječku policiju pokušavajući im reći što je vidio te bi mu oni, svaki put kad bi spomenuo prometnu, prekidali vezu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ljubica i Dragutin Filipović smatraju da se slučaj pogibije njihove djece već deset godina namjerno zataškava i u riječkoj policiji i u vrhu MUP-a.

I tajkunov sin bio na poligrafu

- Već drugu večer od pogibije naših kćeri mi smo imali informaciju da je sin jednog riječkog moćnika upravljao automobilom koji je prouzročilo nesreću u kojoj su poginule naše kćeri. Mi ne tvrdimo da je krivac taj mladić, ali sustav i državne institucije su te koje to trebaju provjeriti ili demantirati pa i od takvih glasina zaštititi i tog mladića, ako on nema veze s tim, i nastaviti tražiti pravoga krivca, koji je još na slobodi. Deset godina čekamo na pravdu - rekao nam je Dragutin Filipović dodavši kako mu je do sada pristupilo četvero bivših zaposlenika policije, koji su u to vrijeme radili, i njih svih četvero je spominjalo uvijek istog čovjeka.

Policija je između ostalih 2014. godine zbog ove prometne ispitala Damira Ježića, sina riječkog tajkuna Roberta Ježića.

- Na poziv PU Rijeka i nadležnog tužiteljstva sam se odmah odazvao i pristupio obavijesnom razgovoru. Tada sam iznio sve dokaze koji me apsolutno isključuju kao mogućeg počinitelja ovog kaznenog djela s obzirom da predmetnog datuma niti fizički nisam bio na području Hrvatske. Čak, iako nisam bio obavezan, dobrovoljno sam se podvrgnuo poligrafskom testiranju - kazao je Damir Ježić tad za Novi list.

Poginule sestre su 15. prosinca 2006. s tri mladića iz Rijeke autocestom krenule za Zagreb. Za upravljačem Toyote Yaris bila je starija sestra Višnja. Kod Inine benzinske postaje u Čavlima, izbjegavajući frontalni sudar s nailazećim vozilom koje je jurilo suprotnim smjerom, Yaris se prevrnuo.

Pri prevrtanju Višnja je poginula, a mlađa sestra Gordana je dan kasnije podlegla teškim ozljedama. Mladići koji su bili s njima su imali sreće, preživjeli su. Izvješća policije govorila su da je nesreću prouzročio vozač tamnoplavog Renault Clija, koji je pobjegao s mjesta nesreće.

- Znam da je početkom 2007. na temelju mojih svjedočenja jedan riječki policajac sačinio dokument s konkretnim imenom vjerojatnoga krivca za ovu nesreću, međutim taj čovjek je ubrzo maknut na drugo radno mjesto - dio je iskaza Riječanina (54) u sjedištu MUP-a.

Desetljeće uporne borbe kako bi doznali istinu i otkrili krivca

Roditelji Višnje i Gordane Filipović protestirali su prije par godina pred riječkom policijom ukazujući na niz propusta u istrazi. Za vozača koji je prouzročio nesreću nije nastupila zastara pa će, ako ga policija ikad otkrije, odgovarati pred zakonom za pogibiju djevojaka i bijeg s mjesta nesreće. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag