Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
53 komentara

Novi potres u BiH, osjetili ga i kod nas: 'Tresli su se prozori...'

U noći sa subote na nedjelju dva su potresa zatresla susjednu BiH, a jedan se osjetio i u Dubrovniku. Ne prestaje se tresti ni Albanija čiji se dijelovi još oporavljaju pod niza potresa proteklog tjedna

Foto: EMSC
53 komentara

Dva potresa zatresla su u noći sa subote na nedjelju Bosnu i Hercegovinu, objavljeno je na EMSC-u.

GRAĐANI U PANICI Najjači potres u Hercegovini u 92 godine: Dvoje ozlijeđenih

Potres jačine 4,1 po Richteru dogodio se oko četiri sata ujutro na dubini od dva kilometra, a epicentar mu je bio oko pet kilometara od Nevesinja. Potres se osjetio i u Dalmaciji, točnije u Dubrovniku koji je od epicentra udaljen 67 kilometara, te u Sarajevu koji je udaljen 71 kilometar.

Dojava o šteti nema, ali ljudi u relativnoj blizini epicentra svjedoče da je podrhtavanje trajalo 5-6 sekundi te je mnoge probudilo.

'Moguće da je bio jači nego prije nekoliko dana. Puno se treslo. Trajalo je otprilike 4 do 5 sekundi. Nije ugodno', napisao je stanovnik  Nevesinja. 'Dobro se zatreslo. Osjetila su se i manja podrhtavanja nakon ovog', napisao je stanovnik Mostara. 'Zastrašujuće. Vrata i prozori su se tresli. Pas je lajao. Slijedio je kraći i lakši potres minutu poslije', 'Probudio nas je sve u kući. Dobro je zatreslo", javljaju građani BiH.

KRATKI PREGLED Evo kako se zaštititi u slučaju potresa: 'Minimalno se krećite'

Drugi potres bio je slabiji – 2,9 po Richteru, a epicentar mu je bio 18 kilometara od Nevesinja te 56 kilometara od Sarajeva. I taj se osjetio u Dalmaciji.

Ne prestaje se tresti ni Albanija čiji se dijelovi još oporavljaju pod niza potresa proteklog tjedna. U nedjelju u jutarnjim satima potres jačine 4,2 s epicentrom u Jadranskom moru zatresao je područje Tirane, glavnog grada Albanije.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message