Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

Novi predsjednik Uprave Đure Đakovića je Marko Bogdanović

Nadzorni odbor društva zahvalio je dosadašnjem predsjedniku Uprave Tomislavu Mazalu na uspješnoj suradnji i uloženim naporima kako bi grupacija Đuro Đaković zaustavila trend negativnog poslovanja

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Na svojoj sjednici održanoj u četvrtak Nadzorni odbor Đuro Đaković Grupa d.d. odlučio je da će umjesto Tomislava Mazala novi predsjednik Uprave  od 1.siječnja biti Marko Bogdanović, a Slaven Posavac je novi član uprave.

Marko Bogdanović do sada je obnašao dužnost člana Uprave društva, a Slaven Posavac bio je direktor Sektora financija, računovodstva i kontrolinga grupacije Đuro Đaković.

Nadzorni odbor društva zahvalio je dosadašnjem predsjedniku Uprave Tomislavu Mazalu na uspješnoj suradnji i uloženim naporima kako bi grupacija Đuro Đaković zaustavila trend negativnog poslovanja nakon višegodišnje stagnacije i generiranja gubitaka. Tomislav Mazal u grupaciji Đuro Đaković proveo je devet godina, na početku kao predsjednik Nadzornog odbora, zatim kao član Uprave, a potom predsjednik Uprave Đuro Đaković Grupe d.d., na toj poziciji proveo je tri i pol godine, kada se grupacija Đuro Đaković uspjela jače pozicionirati na tržištu.

U prvih devet mjeseci 2017. godine prvi puta u novijoj povijesti grupacija Đuro Đaković je više od polovice ukupnih prihoda ostvarila od izvoza što znači da je strateška odluka širenja tržišta i smanjenje ovisnosti o tržištu Republike Hrvatske u potpunosti ostvarena. Radi akumuliranih gubitaka društvo je u razdoblju od 2014.-2017. provelo dvije dokapitalizacije, nastavlja i dalje s aktivnostima u pronalaženju kapitala, grupaciji predstoji rješavanje problema što bi trebalo dovesti do dugoročno održivog poslovanja.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message