News

Komentari 135

Novi problemi s vilom Slavice Eccelstone: Nije platila radove?

Novi problemi s vilom Slavice Eccelstone: Nije platila radove?

Gradilište luksuzne vile u Zatonu u vlasništvu Slavice Ecclestone zapečatio je sud na zahtjev izvođača radova. Tvrde da slavica nije podmirila dug za dosad napravljene radove

Komplikacije Slavice Eccelstone s izgradnjom luksuzne vile u dubrovačkom Zatonu ušle su u novu fazu. Podsjetimo, Eccelstone je kuću u Zatonu kupila prije tri godine za 19 milijuna kuna. No pomoćni objekt koji je dio zemljišta nije bio legaliziran, a za legalizaciju, što je bio uvjet za kupnju kuće, trebalo je napraviti nogostup i zelenu površinu. Međutim, to je blokirao prvi susjed, akademski slikar Slobodan Braco Dimitrijević

Kada su građevinski radovi na vili konačno krenuli, došlo je do novih problema. Građevinska tvrtka Dom izgradnja tužila je Slavicu Eccelstone sudu zbog navodnog duga, odnosno neisplate radova i dala zapečatiti gradilište, saznaje Jutarnji.

Vlasnik tvrtke Dragan Čoro potvrdio je da se obratio sudu i na temelju sudskog rješenja gradilište Slavice Eccelstone je zapečaćeno. 

- Istina je da smo završili na sudu te da smo ishodili rješenje o blokadi gradilišta. No, o detaljima ne želim govoriti - kazao je Čoro za Jutarnji.

Slavica Eccelstone nije odgovarala na pozive, no malo više detalja o slučaju ispričao je glasnogovornik Općinskog suda u Dubrovniku Vlaho Bošković

- Pred Općinskim sudom u Dubrovniku vodi se izvanparnični postupak osiguranja dokaza predlagatelja Dom izgradnja d.o.o. spram predloženika Slavice Ecclestone, a radi utvrđivanja količine i kvalitete izvršenih građevinskih radova na nekretnini u k.o. Zaton - izjavio je Bošković.

Iz odgovora proizlazi da Ecclestone nije platila dio troškova izvođaču jer nije bila zadovoljna izvedbom radova. Ovu informaciju su potvrdili poznanici Slavice Eccelstone, koji su rekli da će završetak izgradnja kasniti zbog nesporazuma s iizvođačem, pa je cijela stvar završila na sudu. 

Radovi na kući traju već preko dvije godine, pa su se u lipnju prošle godine pobunili susjedi koji iznajmljuju apartmane, jer im buka koja dopire s gradilišta tjera goste. 

 Crvenimo se pred gostima. Pozivamo ih na sunce, more i tišinu, a kad dođu, brusilice i dizalice od 7 sati ujutro buče oko kuće. Prestrašno je - žalio se susjed Frano Gverović, čija obitelj živi od turizma. 

Obratili su se gradskom poglavarstvu, no oni su im rekli da su radovi za vrijeme sezone legalni, što prije nije bio slučaj.

- Gradsko poglavarstvo je u prosincu donijelo odluku da se može raditi čitavu sezonu, dan i noć, a i praznike kako mi se čini - rekao je i dodao kako on pravno ne može ništa poduzeti.

Najčitaniji članci