Obavijesti

News

Komentari 1

Novi Sad: Prosvjed 2000 građana protiv gradske vlasti

Novi Sad: Prosvjed  2000 građana  protiv gradske vlasti

Demonstranti su na prosvjedu u četvrtak navečer poručili gradskim vlastima „da ih se ne boje i da će se nastaviti boriti za svoj grad, a protiv onih koji ga u interesu krupnog kapitala žele dodatno uništiti''

VIDEO

Više od 2000 građana Novoga Sada prosvjedovalo je u četvrtak navečer protiv gradske vlasti koju vodi Srpska napredna stranka (SNS) čije su prostorije tijekom prosvjedne šetnje gađali kamenjem i bojom, javljaju u petak vojvođanski mediji.

Prosvjed “Buna protiv mafije” organiziran je zbog fizičkog nasilja nad demonstrantima privatnog osiguranja u vrijeme zasjedanja Skupštine grada prošloga tjedna na kojoj je, unatoč protivljenju građana, usvojen Generalni urbanistički plan (GUP) Novoga Sada.

'Hrvatska nema ništa protiv Vučićeva posjeta Jasenovcu'
'Hrvatska nema ništa protiv Vučićeva posjeta Jasenovcu'

Demonstranti su, prenosi portal „Autonomija.info“, na prosvjedu u četvrtak navečer poručili gradskim vlastima „da ih se ne boje i da će se nastaviti boriti za svoj grad, a protiv onih koji ga u interesu krupnog kapitala žele dodatno uništiti“.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Policija je trebala braniti građane, a dopustila je da ih privatno osiguranje tuče- rekla je u obraćenju okupljenima supruga pretučenog Novosađanina.

Demonstranti su upućivali pogrdne poruke na račun gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića i uzvikivali “Miloš nejaki!”, aludirajući na njegovo pogodovanje investitorima koji planiraju izgradnju takozvanog „Novoga Sada na vodi“, pod uzoru na „Beograd na vodi“.

Uskok istražuje trojicu Srba: Krijumčarili 40 migranata preko slovensko-hrvatske granice
Uskok istražuje trojicu Srba: Krijumčarili 40 migranata preko slovensko-hrvatske granice

Oni su poslije toga organizirali prosvjednu šetnju i uz zvuke bubnjeva i zviždaljki uzvikivali “Svi na ulice”, prenose mediji.

Tijekom šetnje demonstranti su razbili jedan izlog na prostorijama SNS-a i zasuli te prostorije balonima punima različitih boja, prenijela je „Autonomija.info“.

Na izlogu SNS-a bile su velike fotografije predsjednika te stranke i Srbije Aleksandra Vučića i gradonačelnika Novog Sada i visokog dužnosnika SNS-a Miloša Vučevića.

Zbog Vučićeve huškačke politike na Balkanu mira neće dugo biti
Zbog Vučićeve huškačke politike na Balkanu mira neće dugo biti

Prije toga demonstranti su poskidali i odnijeli četiri zastave Srbije koje su bile izvješene na prostorijama SNS-a.

Gradonačelnik Novoga Sada je s time u svezi izjavio da to nije bio građanski skup već da su ga organizirali politički aktivisti koji su došli napraviti incident.

Najsporniji projekt "Novi Sad na vodi"

- Nije nikakav narod izašao na ulicu, izašla je skupina političkih aktivista koji se sele iz grada u grad kao putujući cirkus po potrebi, u zavisnosti gdje je neka politička tema. Tako su vidjeli priliku da naprave cirkus u vezi sa Skupštinom grada na kojoj se odlučivalo o nečemu što je potpuno redovno- rekao je Vučević za TV Pink.

Gradonačelnica Sarajeva: U Beograd šaljem dokaze da je Ratko Mladić ratni zločinac
Gradonačelnica Sarajeva: U Beograd šaljem dokaze da je Ratko Mladić ratni zločinac

Građane su na prosvjed pozvali Ekološka fronta Novi Sad, Pokret Obranimo šume Fruške gore, grupa Dunavac-Šodroš, organizacija Za zeleno Novo naselje, Centar za razvoj demokratskog društva Europolis, Omladinska studentska akcija Novi Sad – OSA, Eko straža Novi Sad, Sveti Dunav, MZ Liman, Organizacija za očuvanje prirode i životinja – OSNA i Udruga građana Futoška inicijativa.

Portal 021.rs ranije je objavio da gradska vlast usvajanjem GUP-a planira na prostoru „Brodogradilišta“ dopustiti izgradnju desetak zgrada, među kojima su i one od 20 katova.

Boris Tadić: Hrvatska je trebala spriječiti Vučića da radi cirkus
Boris Tadić: Hrvatska je trebala spriječiti Vučića da radi cirkus

Najsporniji dio GUP-a odnosi se na izgradnju takozvanog "Novog Sada na vodi", čime bi bile devastirane prirodne oaze i zelene površine.

List „Danas“ dodao je da građani i aktivisti okupljeni u više organizacija mjesecima negoduju zbog usvajanja toga dokumenta, jer tvrde da je izrađen po mjeri investitora, ističući da to vodi uništavanju grada.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a