Obavijesti

Promo sadržaj

Novi serijal "Neobični planet" o zemlji kakvu niste još vidjeli

Novi serijal "Neobični planet" o zemlji kakvu niste još vidjeli
15

Serijal čiji će voditelj biti glumac Will Smith, redefinirat će povijesne, prirodne i znanstvene žanrove epskim putovanjem koje je snimano u 45 zemalja na 6 kontinenata, ali i u svemiru

„NEOBIČAN PLANET“ nevjerojatna je priča o Zemlji, našem zanimljivo strukturiranom i skladnom planetu, te otkriva zašto je toliko poseban i pun života u surovoj kozmičkoj areni koja nam je i dalje većinski nepoznata. U središtu je emisije elitna skupina astronauta koja Zemlju vidi u većem kontekstu. Pružaju jedinstvene perspektive i dočaravaju osobna iskustva našeg planeta iz svemira. „NEOBIČAN PLANET“ zasigurno će biti uzbudljivo i nevjerojatno putovanje diljem Zemlje i izvan nje koje će potvrditi da je „kod kuće zaista najljepše“. Ovaj inspirativni serijal čiji će voditelj biti svjetski popularan glumac Will Smith, premijerno će biti prikazan 25. ožujka u 20:55 na National Geographic-u. Will Smith će tako voditi gledatelje na epsko putovanje diljem planeta ali i u svemir.

Redatelj serijala je za Oscar nominirani Darren Aronofsky („Majka!“, „Crni labud“, „Rekvijem za snove“), a producentica je nagrađivana Jane Root („America: The Story of Us“, „Osamdesete“).

„Združivanjem neusporedive globalne, gotovo astronomske, prepoznatljivosti Willa Smitha s našim astronautskim superzvijezdama za koje riječ „astronomski“ nema preneseno značenje, ispričat ćemo priču o složenostima našeg planeta“, rekao je Tim Pastore, predsjednik izvornog programiranja i produkcije u National Geographic-u. „Pomoću specifičnog pripovijedanja Aronofskog i Root, „NEOBIČAN PLANET“ bit će nevjerojatna vizualna poslastica koja će publiku voditi od onog mikroskopskog ka onom kozmičkom i tako pružiti dosad neviđeni doživljaj našeg planeta.“ 

63520

Uz karizmu Willa Smitha, te jedinstvenim uvidom i emocijama koje u priču dodaju i astronauti serijala „NEOBIČAN PLANET“ otkriva se dramatičan znanstveni sadržaj, koji prikazuje nastanak, razvoj i opstanak života na Zemlji. Njihova su osobna iskustva portali za ključne teme koje serija istražuje, uključujući i nastanak života, smrt, životnu silu, kozmičko nasilje, ljudsku inteligenciju, žrtvu, teraformiranje i još mnogo toga.  Neki od astronauta koji će se pojaviti su:

  • Chris Hadfield – prvi kanadski astronaut koji je zapovijedao Međunarodnom svemirskom postajom i jedini Kanađanin koji se ukrcao u rusku svemirsku postaju Mir dok je bila u orbiti. Napustio je Zemlju triput i proveo je ukupno 166 dana u svemiru. 
  • Jeff Hoffman – s prijeđenih 35 milijuna kilometara u svemiru, astronom i bivši astronaut rođen u Brooklynu u svemir je letio pet puta, od kojih je jedan bio prva misija do svemirskog teleskopa Hubble.
  • Mae Jemison – bivša astronautkinja nedavno je proslavila 25. godišnjicu svoje misije u svemirskom brodu Endeavour. Tako se upisala u povijest kao prva Afroamerikanka u svemiru. 
  • Mike Massimino – bivši astronaut koji je sudjelovao u dvije svemirske misije čiji je cilj bio popravak svemirskog teleskopa Hubble. Ujedno je i prva osoba koja je iz svemira nešto objavila na Twitteru.
  • Nicole Stott – poznata i kao „umjetnička astronautkinja“, bivša je astronautkinja i roniteljica, ali i prva osoba koja je slikala u svemiru. Provela je 104 dana u svemiru i gotovo tri tjedna u podmorskom laboratoriju Aquarius. 
  • Peggy Whitson – astronautkinja koja je nedavno završila svoje treće putovanje u svemir i tako postavila novi rekord NASA-e za najviše dana provedeno u svemiru — njih čak 665.

O Willu Smithu

Glumac, producent i glazbenik koji je dvaput bio nominiran za nagradu Oscar te osvojio nagradu Grammy. Iza njega je bogata karijera koja uključuje filmove, televizijske serije i ploče s višestrukom platinastom nakladom.

Njegov golemi opus uključuje transformacijske prikaze stvarnih ikona u filmovima „Ali“, „Potraga za srećom“ i „Put pobjednika“. Glumački je predvodio mnoge nevjerojatne filmove, kao što su „Hitch - doktor za ljubav“, „Ja sam legenda“, „Ja, robot“, „Dan neovisnosti“, „Ljudi u crnom I, II i III“ te „Odred otpisanih“. Najnovija uloga bila mu je u filmu „Skrivena ljepota“. Njegov je sljedeći projekt fantastična policijska drama „Bright“ koja će 22. prosinca postati dostupna isključivo putem Netflixa. Trenutačno snima Disneyev film „Aladin“ u kojemu glumi Duha, a koji će izaći 24. svibnja 2019. Nadalje, glumit će i u filmu Anga Leeja, pod nazivom „Gemini Man“.

Karijeru je započeo kao glazbenik. Prodao je milijune albuma diljem svijeta prije nego što je prešao na televiziju s kultnom serijom „Princ iz Bel Aira“. S partnerom Jamesom Lassiterom osnovao je 1998. g. društvo za produkciju i menadžment Overbrook Entertainment koje je otada produciralo brojne uspješne filmske i televizijske projekte.

Uza svoja umjetnička postignuća, sa suprugom Jadom osnovao je i zakladu Will & Jada Smith Family Foundation. To je neprofitna i dobrotvorna organizacija čiji je cilj unapređivanje života i ulaganje u organizacije te inicijative koje osnažuju inače zanemarene zajednice.

Još jedan ključni član produkcijskog tima serijala „NEOBIČAN PLANET“ jest i producent Arif Nurmohamed („Planet prirodnih čuda - Život na rubu“, „Kako izgraditi planet“).

Pokretanje videa...

01:34


 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine
PROMO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine

Hit Mister Dzirla Čang Šlang, najprodavaniji čaj za reduciranje težine na svijetu (89 milijuna kupaca, od toga milijun I dvjesto tisuća u hrvatskoj I sa tradicijom 42 godine prisustva), na zahtjev mnogobrojnih kupaca ponovno je dostupan na hrvatskom tržIštu!

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije
PROMO

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije

Upalite svoje roštilje i pripremite se za najukusniju grill sezonu ikada! Prvi maj je tu, a sve je spremno da ga proslavite s najfinijim mesom iz neodoljivih mix&grill kutija by the Meat.
Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'
PROMO

Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'

Tvrtka Intersnack Adria time osnažuje potencijale darovite djece i potiče njihov doprinos stvaranju boljeg društva u cjelini