News

Komentari 30

Novi slabiji potres pogodio je Zagreb: Jačine 1.4 po Richteru

Novi slabiji potres pogodio je Zagreb: Jačine 1.4 po Richteru

Ovo je najčešći scenarij nakon potresa. Ima jako puno malih potresa, mogu trajati mjesecima, govorili su seizmolozi nakon teška dva potresa koja su pogodila Zagreb u ožujku...

Gotovo tri mjeseca nakon dva strašna potresa koja su pogodila Zagreb i oštetila više od 26.000 zgrada, tijekom utorka u predvečernjim satima Zagreb je potresao novi potres.

Na svu sreću, riječ je o slabijem potresu magnitude 1.4 po Richteru koji se praktički nije ni osjetio, a epicentar je bio u blizini Kašina. 

Riječ je o nizu slabijih potresa koji su sasvim očekivani obzirom na seizmološku aktivnost u Hrvatskoj i dva veća potresa koja su se zbila u ožujku.

- Ovo je najčešći scenarij nakon potresa. Ima jako puno malih potresa, mogu trajati mjesecima. Mi ne možemo isključiti mogućnost da je ovo uvod u veliki potres, ali vjerojatnost je mala. Taj potres će se kad tad dogoditi, hoće li to biti za 10 dana, 100 dana, sto godina, teško je reći. Ovaj je bio jači od onog otprije 140 godina koji je pogodio Zagreb - govorili su tada seizmolozi...