Novi soj Delta se širi Austrijom, prognoze nisu optimistične... | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 58

Novi soj Delta se širi Austrijom, prognoze nisu optimistične...

Novi soj Delta  se širi Austrijom, prognoze nisu optimistične...

Zdravstveni stručnjaci pretpostavljaju da ćedelta varijanta korona virusa prije ili kasnije dominirati u Austriji. Skraćen je razmak između cjepiva sa šest na tri tjedna kako bi se što više ljudi imuniziralo

VIDEO

Indijska delta varijanta korona virusa širi se po Austriji. Do sada je zabilježeno 361 slučajeva te vrste. Zdravstveni stručnjaci ne daju optimistične prognoze u pogledu širenja te varijante. Pretpostavljaju da će ova mutacija prije ili kasnije dominirati u Austriji. U ovom trenutku radi se na usporavanju širenja. Dobra vijest je da, prema dosadašnjim saznanjima, cijepljenje nudi dobru zaštitu.

Pogledajte video: Cijepiti se treba sada

Pokretanje videa...

Cijepiti se treba sada kako bi do jeseni imali imunitet za zaraznije varijante covida VIDEO

Neke Savezne države, poput Gradišća, odlučile su ubrzati cijepljenje kako bi se u što kraćem roku imunizirao što veći broj ljudi. Skratili su vremensko razdoblje između prvog i drugog cijepljenja mRNA cjepivima sa šest na četiri tjedna. Trenutno se priprema daljnje skraćivanje na tri tjedna.

Merkel želi da i druge zemlje uvedu karantenu za Britaniju zbog delta varijante korone
Merkel želi da i druge zemlje uvedu karantenu za Britaniju zbog delta varijante korone

Za razliku od Gradišća, Donja Austrija se odlučila za drugačiji pristup delta varijanti. Oni nisu skratili vremensku distancu između cjepiva sa šest na tri tjedna, već se isključivo oslanjaju na traženje kontakata. Međutim, s terena su stigle dojave da su obiteljski liječnici već počeli reagirati kako bi smanjili razmak između dvije doze. Pozivaju pacijente da po drugu dozu dođu ranije nego što je za to predviđeno.

Grad Beč će se i dalje pridržavati prethodnih intervala, 5-6 tjedana za Pfizer, 11-12 tjedana za AstraZenecu. Gradonačelnik Michael Ludwig je upozorio da je prerano proglasiti kraj  pandemije. Budući da su stručnjaci "u velikoj mjeri vrlo oprezni", Ludwig želi biti i u Beču. Još je uvijek teško procijeniti razvoj delta varijante. Smatra se da je on agresivniji i 100% zarazniji od izvornog virusa.

'Pfizer i AstraZeneca učinkoviti su u borbi protiv novog soja'
'Pfizer i AstraZeneca učinkoviti su u borbi protiv novog soja'

Grad Beč se oslanja na testiranje, a neizostavan dokaz o zdravstvenom stanju, tkzv. 3G, na snazi je u čitavoj zemlji. Bez dokaza o cijepljenju, negativnom testu ili certifikata da je virus preboljen, onemogućen je pristup društvenom sadržaju i sportskim aktivnostima pa i radnom mjestu te edukacijskim ustanovama.

Inače situacija s oboljelima od korona virusa u Austriji je stabilna.  U čitavoj zemlji su trenutno 2,419 aktivna slučaja od čega je njih 117 novozaraženih u posljednja 24 sata. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 58

VIDEO

Hrvatska se kuha, temperature idu blizu 40 °C:  Pogledajte što nam se sprema ostatak tjedna
OSTAJE CRVENI ALARM

Hrvatska se kuha, temperature idu blizu 40 °C: Pogledajte što nam se sprema ostatak tjedna

Za utorak je crveno upozorenje na snazi za osječku, zagrebačku, karlovačku, kninsku, riječku, splitsku i dubrovačku regiju zbog vrućina. Za osječku i zbog grmljavinskih nevremena...

Elitni snajperist tvrdi: Atentator na Trumpa imao je pomoć. Ovo mi nema smisla, nemoguće je...
KRUŽE TEORIJE

Elitni snajperist tvrdi: Atentator na Trumpa imao je pomoć. Ovo mi nema smisla, nemoguće je...

Čim sam vidio što se dogodilo, odmah mi nije imalo smisla. Ne možete se, u sred bijela dana, samo popeti na krov nekih stotinjak metara od predsjednika, priča bivši snajperist...
Poznati novi detalji! Policajac se uhvatio za krov, vidio napadača i pustio se: 'Nije htio biti ubijen'
ATENTAT NA DONALDA TRUMPA

Poznati novi detalji! Policajac se uhvatio za krov, vidio napadača i pustio se: 'Nije htio biti ubijen'

U tom trenutku napadač je krenuo pucati na skup na kojem je Trump u to vrijeme taman govorio o migracijama, kazao je Michael T. Slupe