Obavijesti

News

Komentari 245

Novi test, samoizolacija? Plenki se fotkao s dvojicom zaraženih

Novi test, samoizolacija? Plenki se fotkao s dvojicom zaraženih

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković bio je na druženju s tenisačima na Adria Touru u Zadru i s Đokovićem i s Ivaniševićem, koji je također pozitivan na korona virus. Ali ne misli u izolaciju

VIDEO

Premijer Andrej Plenković testirao se na korona virus nakon teniskog turnira Adria Tour u Zadru i imao negativan nalaz, treći put otkako je izbila pandemija. Ali unatoč činjenici što se susreo s najboljim tenisačem svijeta Novakom Đokovićem licem u lice, dao mu šaku i potapšao ga po ramenu, a ovaj je kasnije također bio pozitivan, odbio je ići u samoizolaciju.

POGLEDAJTE VIDEO: Ivanišević na korona partyju u Beogradu

Pokretanje videa...

Korona party u Beogradu 01:12

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objasnio je kako njihov kontakt ne ulazi u kategoriju bliskih jer se nisu rukovali i nije trajao deset, nego tri minute, prema Plenkovićevoj tvrdnji, ali pozitivan nalaz Gorana Ivaniševića u petak mogao bi ga nagnati da ponovno razmisli o testiranju i samoizolaciji.

Uostalom, i sam je Ivanišević, Đokovićev trener, bio negativan po dolasku iz Beograda u Zadar nakon što je imao povišenu tjelesnu temperaturu, pa opet i u ponedjeljak, nakon što se doznalo da je Grigor Dimitrov pozitivan. Otišao je u samoizolaciju i treći test na COVID-19 pokazao je kako ima virusa u tijelu.

Premijer se s Đokovićem susreo u subotu, prvog dana natjecanja u Adria Touru, a tad se i fotografirao s Ivaniševićem, koji mu je bio odmah slijeva, kao i Nikolinom Babić, predsjednicom Hrvatskog teniskog saveza, koja se nakon otkazanog turnira nalazi u 14-dnevnoj samoizolaciji.

- Bila sam s premijerom cijelo vrijeme, otkako je došao pa dok nije otišao, i on nije bio ni u jednom bliskom kontaktu. Ni s Đokovićem unatoč onoj fotografiji na kojoj ga je potapšao pola sekunde. Da nisu izbori, Zadar ne bi imao konotaciju kakvu ima i ta prepucavanja preko Zadra nisu dobra. Plenković se pridržavao svih mjera i propisa i, s obzirom na svoju funkciju, ni ne može biti u samoizolaciji. On je isključiv - rekla je Babić za HTV u srijedu.

Premijer je na predizbornom skupu u Koprivnici odbio mogućnost ponovnog testiranja jer, kaže, to nije bio bliski kontakt.

- Vidio sam tu vijest, želim Goranu da se brzo oporavi. Situacija je identična, sve skupa druženje s tenisačima trajalo je dvije, tri minute, bez onoga što se klasificira kao bliski kontakt. Hoću li se opet testirati? Možemo razumjeti želju SDP-a, ali od njihovih želja i realnosti, praktički pozdrava i fotografiranja, je ogromna razlika. Jedno je biti dan zajedno, a drugo je biti dvije, tri minute u kurtoaznom pozdravljanju. Tu je priči kraj - rekao je Plenković i dodao:

- Je li to odgovorno? Ne konzultiram se s nadrilječnicima, nego s epidemiolozima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 245
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca