Obavijesti

News

Komentari 88

Toplinski udar: U Kninu 38 °C, kolona na Lučkom bila 24 km

Toplinski udar: U Kninu 38 °C, kolona na Lučkom bila 24 km
15

U sedam sati ujutro najviša temperatura izmjerena je u Dubrovniku koji se grijao na 28 stupnjeva Celzijevih. Danas će vrijeme biti sunčano, vruće, pa i vrlo vruće

VIDEO

Hrvatsku danas, na početku produženog vikenda, očekuje sunčano, vruće i vrlo vruće vrijeme. Puhat će uglavnom slab vjetar, a na Jadranu poslijepodne do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak. Temperature će se kretati između 33 i 38 stupnjeva, javlja meteo.hr.

U sedam sati ujutro najviša temperatura izmjerena je u Dubrovniku koji se grijao na 28 stupnjeva Celzijevih.

U 10 sati najtoplije je bilo u Osijeku, Ogulinu, Pločama, Rijeci, Splitu i Šibeniku gdje je izmjereno 30 stupnjeva Celzijevih. U 13 sati temperature su u većini gradova narasle iznad 30 stupnjeva. Najtopliji je Knin s 37 stupnjeva, a samo stupanj niža temperatura izmjerena je u Ogulinu i Karlovcu. 

U 15 sati tri grada grijala su se na 38 stupnjeva Celzijevih - Knin, Ogulin i Karlovac.

More je najtoplije u Malinskoj gdje je zabilježeno 27 stupnjeva. U Dalmaciji su temperature mora nešto niže nego na sjevernom Jadranu, pa je tako u Šibeniku izmjeren 21 stupanj Celzijev. 

Cijeli kolovoz obilježit će vrućine

Meteorolog Zoran Vakula rekao je za Dnevnik 3 kako će sljedećih sedam do deset dana biti vruće, a temperature će rasti i do 40 stupnjeva u većini Hrvatske. Najjači udar očekuje se između nedjelje i utorka, nakon čega će se vrućine malo smiriti, a nastavak se očekuje u četvrtak ili petak. 

- Svi koji idu u Knin na obilježavanje Dana domovinske zahvalnosti neka se pripreme na temperature iznad 40 stupnjeva Celzijevih - poručio je Vakula.

Toplinski val će općenito biti izraženiji u kolovozu. Sva četiri tjedna ovog mjeseca obilježit će iznadprosječne temperature, ali idući tjedan to će biti najizraženije. 

Gužve na cestama: Ako idete na put ponesite puno tekućine

Svi koji se spremaju na put sa sobom trebaju ponijeti puno tekućine. Danas vozače koji putuju prema moru očekuje čekanje u kolonama. 

Promet je od ranog jutra vrlo gust na zagrebačkoj obilaznici (A3) gdje se iz smjera Jankomira prema Lučkom vozi u koloni dugoj oko oko 8  km, a iz smjera Buzina oko 9 km. Iz HAK-a su zamolili vozače za strpljenje. 

- Na autocesti A1 između Zagreba i Bosiljeva vrlo je gust promet u oba smjera. Vrlo otežano i u koloni vozi se od čvora Jastrebarsko prema izlazu Lučko u koloni dugoj oko 24 km, također otežano i u koloni dugoj oko 17 km vozi se od čvora Otočac do tunela Grič u smjeru juga. Na naplati Vrgorac, prema Dubrovniku, kolona vozila duga je oko 2 km i čeka se do 20 minuta. -izvijestio je HAK.

Promet je gust i na A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba i na A4 Zagreb-Goričan u smjeru naplate Sveta Helena. 

Gužve na cestama očekuju se u subotu cijeli dan, kao i u nedjelju poslijepodne. 

Situacija nije puno bolja ni u trajektnim lukama, pa se u onoj splitskoj na ukrcaj čeka dva sata.

Iza 16 sati HAK je objavio kako je na autocesti A1 između Zagreba i Bosiljeva vrlo gust promet u oba smjera. Vrlo otežano i u koloni vozi se od čvora Jastrebarsko prema izlazu Lučko u koloni dugoj oko 18 km, također otežano i u koloni dugoj oko 17 km vozi se od čvora Otočac do tunela Grič u smjeru juga. Na naplati Vrgorac, prema Dubrovniku, kolona vozila duga je oko 2 km i čeka se do 20 minuta.

Gust je promet na zagrebačkoj obilaznici (A3) gdje se iz smjera Jankomira prema naplati Lučko vozi u koloni dugoj oko 4 km. Na A2 Zagreb-Macelj na naplati Zaprešić kolona vozila duga oko 3 km, a na izlazu Trakošćan, prema graničnom prijelazu Macelj, oko 2 km.

Na naplati Rupa na autocesti A7 Rupa-čvor Diračje, na ulasku kolona vozila duga je oko 2 km. 


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 88
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'
SVE JE SPREMNO

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu