Obavijesti

Promo sadržaj

Novi trend u turizmu - proširena i virtualna stvarnost

Novi trend u turizmu - proširena i virtualna stvarnost
2

Zamisli da granica između virtualnog i stvarnog ne postoji. Sjediš u naslonjaču i doslovno doživiš destinaciju

Ne treba ti turistički vodič, možeš uživati u šetnji pustinjskim dinama, popeti se na piramidu, planinariti Himalajom i pomakom prsta saznati svu povijest vezanu uz destinaciju dok prolaziš njome. Možeš sresti virtualno žive dinosaure i vidjeti koliko su zapravo veliki. Ili upoznati svog virtualnog vodiča koji će te voditi na tvojem prošireno-stvarnom putovanju.

Tehnologija nam svakodnevno pomaže i unaprjeđuje život, a tehnologije poput virtualne i proširene stvarnosti omogućavaju nevjerojatna iskustva i mijenjaju načine konzumiranja sadržaja prilagođavajući ih tvojim preferencijama. 

Želiš ići na odmor gdje nikada nisi bio, a brošure i spektakularni promotivni video uradci te nisu dovoljno uvjerili? Sada zamisli da istu lokaciju možeš doživjeti kao da si dio te priče virtualnom šetnjom koja upravo tebe stavlja u centar događanja i sam kontroliraš sadržaj koji želiš vidjeti. 

Ova inovativna tehnologija spaja stvaran sadržaj s virtualnim stavljajući tebe u centar velike digitalne priče. Istraživanja su pokazala da je današnjim posjetiteljima muzeja i turistima zabava prioritet te su uvijek željni tehnoloških inovacija. Zastarjeli načini komunikacije promotivnim brošurama i video uradcima nemaju više značajan utjecaj na potrošače koji su navikli na intenzivan doživljaj.

Aplikacija „Hrvatska za sve – Croatia for everyone“ razvijena je upravo za potrebe turizma u kreiranju visokog intenziteta doživljaja. Gostima i posjetiteljima muzeja, turističkih zajednica i boljih hotela omogućava dodanu vrijednost proširenom i virtualnom stvarnosti, a prilagođena je i osobama s oštećenjima vida i sluha. 

Hrvatska tvrtka Spectre ove godine osvojila je zlatnu medalju na INOVA 2018. sajmu inovacija te je već sad prepoznati inovator i lider u prozvodnji vrhunskih tehnološki naprednih aplikacija i digitalnih priča. Njen projekt „Hrvatska za sve – Croatia for everyone“ među prvima u Hrvatskoj koristi komponente virtualne i proširene stvarnosti te 360° virtualne šetnje za pametne uređaje (smartphone) te AR i VR headsetove. 

Projekt i koncept podržalo je Ministarstvo turizma Republike Hrvatske, Osječko-baranjska županija te Upravni odjel za kontinentalni turizam. 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz europskog fonda za regionalni razvoj.

Ukupna vrijednost projekta je 1.169.673,20 HRK, od čega EU sufinanciranje projekta iznosi 1.032.851,88 HRK.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost tvrtke Spectre.

Autor: Parlov Digital Intelligence

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100  dobiva ovaj kupon!
ORANŽ EUFORIJA

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100 dobiva ovaj kupon!

Osim godišnjeg pristupa ekskluzivnom sadržaju na dar dobivate kupone za shopping i usluge vrijedne 85 eura. Najbržih 100 dobit će Horizont Shop kupon od 15 eura

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti
PROMO

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti

Autoservis Autotek Vaš je pouzdani partner za održavanje i popravak vozila. Pružaju vrhunsku uslugu uz korištenje najnovije tehnologije i visokostručno osoblje
B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci
PROMO

B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci

Sa splitske Rive poslovnjaci iz grada i okolice startaju s utrkom 16. svibnja. A nakon toga, očekuje ih aftework druženje uz glazbu