Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Novi trend u turizmu - proširena i virtualna stvarnost

Zamisli da granica između virtualnog i stvarnog ne postoji. Sjediš u naslonjaču i doslovno doživiš destinaciju

Foto: Shutterstock

Ne treba ti turistički vodič, možeš uživati u šetnji pustinjskim dinama, popeti se na piramidu, planinariti Himalajom i pomakom prsta saznati svu povijest vezanu uz destinaciju dok prolaziš njome. Možeš sresti virtualno žive dinosaure i vidjeti koliko su zapravo veliki. Ili upoznati svog virtualnog vodiča koji će te voditi na tvojem prošireno-stvarnom putovanju.

Tehnologija nam svakodnevno pomaže i unaprjeđuje život, a tehnologije poput virtualne i proširene stvarnosti omogućavaju nevjerojatna iskustva i mijenjaju načine konzumiranja sadržaja prilagođavajući ih tvojim preferencijama. 

Želiš ići na odmor gdje nikada nisi bio, a brošure i spektakularni promotivni video uradci te nisu dovoljno uvjerili? Sada zamisli da istu lokaciju možeš doživjeti kao da si dio te priče virtualnom šetnjom koja upravo tebe stavlja u centar događanja i sam kontroliraš sadržaj koji želiš vidjeti. 

Ova inovativna tehnologija spaja stvaran sadržaj s virtualnim stavljajući tebe u centar velike digitalne priče. Istraživanja su pokazala da je današnjim posjetiteljima muzeja i turistima zabava prioritet te su uvijek željni tehnoloških inovacija. Zastarjeli načini komunikacije promotivnim brošurama i video uradcima nemaju više značajan utjecaj na potrošače koji su navikli na intenzivan doživljaj.

Aplikacija „Hrvatska za sve – Croatia for everyone“ razvijena je upravo za potrebe turizma u kreiranju visokog intenziteta doživljaja. Gostima i posjetiteljima muzeja, turističkih zajednica i boljih hotela omogućava dodanu vrijednost proširenom i virtualnom stvarnosti, a prilagođena je i osobama s oštećenjima vida i sluha. 

Hrvatska tvrtka Spectre ove godine osvojila je zlatnu medalju na INOVA 2018. sajmu inovacija te je već sad prepoznati inovator i lider u prozvodnji vrhunskih tehnološki naprednih aplikacija i digitalnih priča. Njen projekt „Hrvatska za sve – Croatia for everyone“ među prvima u Hrvatskoj koristi komponente virtualne i proširene stvarnosti te 360° virtualne šetnje za pametne uređaje (smartphone) te AR i VR headsetove. 

Projekt i koncept podržalo je Ministarstvo turizma Republike Hrvatske, Osječko-baranjska županija te Upravni odjel za kontinentalni turizam. 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz europskog fonda za regionalni razvoj.

Ukupna vrijednost projekta je 1.169.673,20 HRK, od čega EU sufinanciranje projekta iznosi 1.032.851,88 HRK.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost tvrtke Spectre.

Autor: Parlov Digital Intelligence

Foto: PR

Tema: Promo sadržaj

Message