Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
112 komentara

Jugo je udaralo i do 140 km/h, Umagom je prohujala pijavica!

U petak navečer pijavica je prošla kroz centar Umaga! Za subotu je zbog kiše, vjetra, ali i grmljavinskog nevremena, izdan je crveni meteoalarm za gospićku i riječku regiju, a za većinu Hrvatske narančasti alarm

Foto: Istramet
112 komentara

Tek dan nakon što su se vremenske prilike malo smirile, u petak navečer u Dalmaciji i dijelu Istre opet je krenulo jako jugo. Diljem Dalmacije poplavljene su rive. HAK javlja kako su brojne trajektne, brodske i katamaranske linije bile u prekidu. 

Dobili smo i video iz Istre gdje situacija nije ništa bolja.

Zapravo, pogoršavala se iz sata u sat.

VIDEO IZ OPATIJE

Pijavica poharala centar Umaga?!

Istramet piše kako je kroz Umag prošla pijavica.

- Bilo je jako gadno. Trajalo je nekih pet minuta. Ljudi su se uplašili. Pijavica je prošla kroz centar Umaga i ostavila je dosta štete iza sebe. Pala su stabla, uništene su terase... Potonula je jedna barka. S krovova su padali crepovi. Ne sjećam se da sam nešto ovako ikad vidio. Nismo se uopće nadali da će ovako biti navečer jer je preko dana bilo prilično mirno vrijeme - ispričao nam je čitatelj.

U Umagu kao da je pala bomba, jaka pijavica prošla je gradom. Užas! Foto: Samanta Bose

Objavljuje IstraMetPetak, 15. studenoga 2019.

U Labinu je za vrijeme jake grmljavinske fronte zabilježen udar jugozapadnjaka od 140 kilometara na sat, javlja IstraMet.

Cres i Krk trenutno su na udaru jake grmljavinske fronte koja jača! Nije na odmet spomenuti i podatak kako je u Labinu...

Objavljuje IstraMetPetak, 15. studenoga 2019.

U Rijeci drvo palo na cestu

Jako jugo srušilo je u petak oko ponoći drvo na cestu iz pravca Rijeke prema Opatiji u Istarskoj ulici, javili su nam čitatelji. Promet je bio zatvoren dok drvo nije uklonjeno. Srećom, u to vrijeme nije prošao niti jedan auto.

Foto: čitatelj 24sata

Foto: čitatelj 24sata

Foto: čitatelj 24sata

Vrijeme u subotu: Ništa bolje

Na sjevernom Jadranu se očekuju i jaki pljuskovi s grmljavinom i obilna kiša. Slobodna Dalmacija javlja da je u Splitu na Skalicama stablo palo na automobil, a Dalmacija Danas da su udari vjetra u 19 sati izmjereni 105 kilometara na sat na Marjanu. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Za subotu je zbog kiše, vjetra, ali i grmljavinskog nevremena, izdan je crveni meteoalarm za gospićku i riječku regiju, a za većinu Hrvatske narančasti. Lokalno će biti obilne kiše, ponajprije na Jadranu i predjelima uz njega, a osobito u Lici.

Crveni meteoalarm označava izrazito opasno vrijeme.

Na moru su moguće i nevere. U Slavoniji i Baranji djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom te većinom bez oborine. Vjetar u unutrašnjosti slab i umjeren jugoistočni, u gorju i jak, a u zapadnim predjelima prolazno sjeveroistočni.

CRVENI ALARM U Hrvatsku će se vratiti oluje, Vakula: Pazite se, bit će svega!

Na Jadranu umjereno i jako jugo, od sredine dana ponegdje i olujno, a na sjevernom dijelu jugozapadnjak u okretanju na sjeverac.

Najniža jutarnja temperatura od 7 do 12, na Jadranu između 12 i 17 °C.

Najviša dnevna većinom od 15 do 20, u središnjim i gorskim krajevima između 10 i 14 °C.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message