Obavijesti

News

Komentari 6

Novom objavom odgovorili na zahtjev Etičkog povjerenstva

Novom objavom odgovorili na zahtjev Etičkog povjerenstva

Hrvatski suverenisti zbog nove objave na Facebooku očekuju prijavu povjerenstvu. Upozorenje je dobio i Živi zid zbog 'hejterskih' komentara na objave o migrantima na službenom Facebook profilu

VIDEO

Iako je Etičko povjerenstvo upozorio Hrvatske suvereniste i tražilo da uklone objavu na Facebooku kojom premijera Andreja Plenkovića prozivaju zbog ratifikacije Istanbulske konvencije i ispričaju se, oni su odgovorili još jednom objavom i poručili da očekuju prijavu i zbog te objave.

Naime, Hrvatske suvereniste prijavio je glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković jer su objavili "plakat", uz neprimjereno i neovlašteno korištenje slike Andreja Plenkovića i insinuiranje navoda kojeg nikada nije izrekao i naveo da se "takvim ponašanjem sudionika u izborima nedvojbeno iznose laži i insinuacije o političkim suparnicima, vrijeđa i omalovažava političke suparnike". Hrvatski suverenisti u novoj objavi malo su modificirali "plakat"  

- Gordan Jandroković, predsjednik Hrvatskog sabora prijavio nas je Etičkom povjerenstvu zbog objave o njegovom šefu Andrej Plenkoviću tj. prijavio je objavu u kojoj ilustriramo odnos vladajuće stranke prema više od 400.000 Hrvatica i Hrvata koji su bili protiv Istanbulske konvencije čija je ratifikacija provedena u suradnji sa SDP Hrvatske, Samostalna demokratska srpska stranka SDSS, Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati (HNS), GLAS Građansko-liberalni savez i dijelom MOST nezavisnih lista kluba. Ovim putem vam javljamo da brisanje objava i prijave Etičkom povjerenstvu neće promijeniti promašene politike vašeg šefa koje iz dana u dan potvrđuju HDZ-ove antihrvatske i antikršćanske namjere s kojima uništavate temelje naše Domovine - stoji o novoj objavi Hrvatskih suverenista.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Etičko povjerenstvo upozorio je Živi zid i naložilo mu da bez odlaganja sa službenog Facebook profila ukloni brojne 'hejterske' komentare objavljene ispod dva članka, u kojima se govorom mržnje i pozivanjem na nasilje piše o migrantima te da se javno ispričaju zbog povrede Izbornog etičkog kodeksa. Živi zid povjerenstvu je prijavio Gong.  

- Povjerenstvo je utvrdilo da je Živi zid objavljivanjem poveznica na svojim službenim Facebook stranicama na objavljene članke u kojima se piše negativno i pogrdno o migrantima, svjestan da će time prouzročiti brojne negativne komentare u kojima su ostvareni elementi govora mržnje, postupio neodgovorno i suprotno etičkim izbornim standardima - priopćili su. 

Sa žaljenjem konstatiraju i da je hrvatski javni prostor opterećen niskom razinom kulture komuniciranja i provalama govora mržnje, a osobito u Facebook komentarima medijskih objava. 

- U kontekstu izbornog procesa posebna je odgovornost na izbornim sudionicima na promicanje kulture dijaloga i sprječavanju svakog oblika govora mržnje i poticanja na mržnju i nasilje. Objavljivanjem navedenih poveznica i posebno ne brisanjem komentara Živi zid postupio upravo suprotno, čime je ostvario obilježja teškog kršenja Izbornog etičkog kodeksa - priopćilo je Etičko povjerenstvo. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...
POTRAGA ZA DANKOM (2)

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...