News

Komentari 68

Novozaraženi muškarac stigao u Zagreb zrakoplovom, u tijeku je potraga za ostalim putnicima

Novozaraženi muškarac stigao u Zagreb zrakoplovom, u tijeku je potraga za ostalim putnicima

Novozaražena osoba je mlađi muškarac koji radi u SAD-u. Po dolasku u Hrvatsku testiran je zagrebačkom Zavodu za javno zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar'.Tamo je potvrđeno da je zaražen korona virusom...

Nakon četiri dana bez novih slučajeva zaraze jučer je u Hrvatskoj jedna osoba bila pozitivna na koronavirus. Novozaražena osoba je mlađi muškarac koji radi u SAD-u. Po dolasku u Hrvatsku testiran je zagrebačkom Zavodu za javno zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar'.

Tamo je potvrđeno da je zaražen korona virusom.

On je u Hrvatsku stigao zrakoplovom, a Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a potvrdio je Tportalu kako im je dostupan popis putnika te kako epidemiolozi pokušavaju stupiti s njima u kontakt.

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je kako još ne namjerava proglasiti kraj epidemije. 

- Kriteriji između ostalog uključuju broj oboljelih i hospitaliziranih. Ovo je nova bolest i ne znamo sve okolnosti. Možda dođe do drugog vala, možda, ne. Moramo biti spremni i oprezni. Opreza nikada dosta i zato još ne namjeravamo proglasiti kraj epidemije - rekao je ministar Beroš i dodao kako svatko tko dolazi u Hrvatsku može donijeti virus sa sobom.

Izjavio je kako se zdravstveni sustav prilagođava nakon reaktivacije. 

- Uveli smo nove smjene, rad nedjeljom i napravili sve da nadoknadimo zaostatke. Što se tiče prekovremenih, svi sati koji su bili ordrađeni, moraju biti plaćeni - rekao je Beroš te komentirao serološka testiranja koja su pokazala da je virusom zaraženo dva posto stanovništva te poručio kako je pravo pitanje hoće li antitijela biti stalno prisutna.

 

 

Najčitaniji članci