Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
43 komentara

Novozelanđanki (28) se šaka držala samo na koži ruke

Amy R. (28) je prošli četvrtak gotovo presjekla ruku na razbijenom umivaoniku. Vješti kirurzi u splitskoj bolnici su joj spojili ruku povezavši joj žile, živce i tetive

24sata
Foto: 24sata
43 komentara

Šestosatnom operacijom splitski kirurzi dr. Zdravko Roje i dr. Miroslav Ercegović sa svojim mikrokirurškim timom s Odjela za plastičnu i rekonstrukcijsku kirurgiju splitskih Križina spasili su lijevu šaku Amy R. (28) s Novog Zelanda. Djevojka je prošli četvrtak gotovo presjekla ruku na razbijenom umivaoniku. Helikopterom je prevezena u Split. Vješti kirurzi vratili su joj funkcije šake povezavši krvne žile, živce, tetive i rekonstruirali zglob. 

- Praktički je ovdje bila riječ o gotovo kompletnoj amputaciji šake. Šaka joj se držala samo na gornjoj koži ruke. Sve ostalo, arterije, živci, tetive i zglobovi, bilo je presječeno. Naš tim obavio je složeni zahvat mikrokirurškim tehnikama - rekao je voditelj kirurškog tima dr. Zdravko Roje, specijalist s 30-godišnjim stažem. 

Djevojka je bila u društvu s Britancem za kojim policija traga, kako bi se rasvijetlile okolnosti nesreće. Boravili su na brodu Vaska u ACI Marini na Palmižani.

- Kad je došla, nije aktivno krvarila. Bila je pri svijesti, ali zbunjena i prestrašena. Nakon operacije prvo je pitala ima li još ruku. Činilo se da je zabrinuta, imala je predrasude o našem zdravstvu. No dokazali smo joj suprotno - rekao je dr. Ercegović. Liječnici ističu da se kompleksni zahvati u Splitu mogu izvesti bez problema pod vodstvom njihova voditelja dr. Vedrana Radonića.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message