Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
31 komentara

O borbenim avionima: Vjerujem u rješenje do kraja mandata...

Dodao je kako "danas imamo mir, slobodu, hrvatske institucije, i vojsku koja je snažna i jaka" te da ima mogućnost odgovoriti na bilo kakve ugroze i rizik

Knin: Svečani prijem za ratne  zapovjednike
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
31 komentara

Ministar obrane Damir Krstičević u ponedjeljak je u Kninu poručio kako je Vlada otvorila novi proces nabavke višenamjenskih borbenih zrakoplova te da će riješiti to strateško pitanje do kraja mandata.

"Hrvatska Vlada se ne predaje, otvoren je novi proces, i vjerujem da ćemo riješiti to strateško pitanje do kraja mandata, i da ćemo sigurno za nekoliko godina vidjeti višenamjenski borbeni zrakoplov iznad Knina u funkciji mira", kazao je Krstičević. Dodao je kako je to bio složen projekt i veliki izazov.

Ministar je komentirao i govor predsjednice republike Kolinde Grabar Kitarović, koja je u nedjelju na kninskoj tvrđavi prilikom prijema za zapovjednike iz Domovinskog rata između ostalog kazala da ju je gotovo grizla savjest što nije uhvatila pušku i krenula put bojišta.

Knin: Predsjednica zapjevala na svečanom prijemu za ratne zapovjednike PREDSJEDNICA U KNINU 'U vrijeme rata htjela sam uzeti pušku i otići na bojište'

"Dala je jasne poruke, zahvalnost ljudima koji su to napravili, zahvalnost našim partnerima i ključnom partneru SAD-u", kazao je Krstičević.

Rekao je kako mu govor predsjednice nije bio neobičan. "Bitno da svi skupa širimo optimizam i pozitivnu priču i da kroz obilježavanja budemo jači", dodao je.

Krstičević se prisjetio i Oluje, gdje je on 1995. godine bio jedan od prvih koji su ušli u oslobođeni grad.

"Narod zna da je to nešto veliko, sjećam se koliko je bilo radosti. Znali smo da konačno treba pobijediti pravedna stvar, bili smo brutalno napadnuti i da smo se branili i obranili sami", zaključio je Krstičević.

Zagreb: Prezentacija Plana nabave Ministarstva obrane RH za 2019. godinu KRSTIČEVIĆ: 'Oluja će se dogoditi uvijek, bilo kome tko želi ugroziti RH'

Dodao je kako "danas imamo mir, slobodu, hrvatske institucije, i vojsku koja je snažna i jaka" te da ima mogućnost odgovoriti na bilo kakve ugroze i rizik.

"Naša odgovornost je osnaživanje i jačanje Hrvatske vojske, jasna poruka hrvatskom narodu da je siguran i da smo fokusirani na budućnost", zaključio je Krstičević.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message