Obavijesti

News

Komentari 21

O Plitvičkim jezerima su samo dvojica zastupnika raspravljali

O Plitvičkim jezerima su samo dvojica zastupnika raspravljali
1

Državna tajnica u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja Dunja Magaš najavila je skoro donošenje novog prostornog plana za područje NP Plitvička jezera kao i mjere za otklanjanja nedostataka i zaštitu voda

VIDEO

Samo dvojica zastupnika, jedan HDZ-ov i jedan iz Živoga zida (ŽZ), raspravljali su u četvrtak poslijepodne o prijedlogu ŽZ-a i SNAGA-e da se izmjeni prostorni plan Nacionalnoga parka (NP) Plitvička jezera i hitno zabrani bilo kakva gradnja na području Plitvica Sela, Jezerca - Mukinje, Gornjeg i Donjeg Babinog Potoka te Čujića Krčevine.

Koristeći istu argumentaciju, kao i Vladina predstavnica, taj je prijedlog odbio HDZ-ov Tomislav Lipošćak. Vlada, naime, tumači da ga ne može prihvatiti zbog nepridržavanja zakonom propisane procedure za donošenje prostornih planova.

Mjere koje se trenutačno poduzimaju na zaštiti, pozitivno je ocijenio i UNESCO, rekao je Lipošćaki nabrojio neke od njih - pojačane inspekcije, sveobuhvatan nadzor i kontrolu izdanih građevinskih dozvola i riješeno pitanje pročistača na lokaciji Rastovača.

Drukčije viđenje, međutim, ima Ivan Pernar (ŽZ) koji tvrdi da su "Plitvička jezera i cijela zemlja taoci politike HDZ-a, politike uništenja i zagađenja". Ocijenio je da "na Plitvicama nije napravljena komunalna infrastruktura koja bi pratila novogradnju, fekalne su vode zagadile Plitvice, a trenutačni način upravljanja, odnosno potpuna nebriga za okoliš, rezultat su politike HDZ-a“

"Na Plitvicama se radi o 'velikoj lovi' u Ličko-senjskoj županiji, kojoj Plitvice pripadaju, HDZ-ovci su se međusobno 'poklali kao piranje oko plijena', u borbi između dviju struja došlo je do podjela", ustvrdio je Pernar i zaključio -  "Tamo gdje je novac, tu je HDZ, tamo gdje je HDZ tu je borba za taj novac".

Državna tajnica u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja Dunja Magaš najavila je skoro donošenje novog prostornog plana za područje NP Plitvička jezera kao i mjere za otklanjanja nedostataka i zaštitu voda.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa